“Zo blij als kind met lolly”

Marco Verheuge scoort de eerste van acht goals

De toeschouwers waren zaterdag de grote winnaars na een knotsgekke match die op 5-3 eindigde. De eerste goal was een lage streep van Marco Verheuge en dat was de aanleiding voor enkele dolle vreugdetaferelen.

Ruim een uur na de match is de middenvelder nog steeds in de zevende hemel. “Scoren is voor mij het beste gevoel ter wereld”, lacht Verheuge. “Ik word daar superblij van, zoals een kind dat een lolly krijgt. Ik probeer er ieder jaar eentje meer te scoren dan het seizoen voordien. Dit was mijn tweede en dus heb ik er nu al evenveel als vorig seizoen. Nog eentje en mijn doel is bereikt.”

“Even leek het alsof mijn doelpunt niks zou opleveren, want na de 2-0 kwam Berchem opnieuw gelijk. Daarna hebben we een allerbest Sint-Niklaas gezien en het is geweldig om zo’n spektakelmatch op deze manier te winnen. Simpel was het niet, want die gelijkmaker was echt een schok voor ons. Dan vrees je even voor een dip, maar we zijn er met elf man supersterk uit gekomen. We liepen weer twee goals uit, maar zelfs dan waren we nog niet klaar met Berchem, want die kwamen terug tot 4-3. Ik vind dat we de match daarna heel volwassen uitgespeeld hebben met zelfs nog een vijfde goal als bekroning.”

Geen doel meer

“Voor de rest van het seizoen kunnen we alleen maar proberen om nog zo vaak mogelijk te winnen, want we hebben geen echt doel meer dit seizoen. Misschien proberen pieken in de derde periode en dan zien we wel wat dat oplevert. De overwinning van vandaag is in dat opzicht zeker een opsteker, dit hadden we echt wel nodig na het verlies van vorige week. Die drie tegengoals komen zo hard niet aan, die pakken we er graag bij op een avond als deze. We kunnen Jelle zeker niets verwijten, want die hield ons voor rust overeind”, besluit de eeuwige positivo.

Bron: www.GVA.be