“Ze trokken gewoon mijn broek uit”

Sint-Niklaas van Mats De Bauw pakt punt in slotminuut, maar mist ook een strafschop

SKN Sint-Niklaas pakte in de slotminuten een verdiend punt. Spilfiguren waren Tjorven Melens, die na de gemiste penalty werd geviseerd door de eigen supporters, en Mats De Bauw, die de penalty forceerde en uiteindelijk de hoekschop van Melens binnenkopte.SKN Sint-Niklaas pakte in de slotminuten een verdiend punt. Spilfiguren waren Tjorven Melens, die na de gemiste penalty werd geviseerd door de eigen supporters, en Mats De Bauw, die de penalty forceerde en uiteindelijk de hoekschop van Melens binnenkopte.

“Jammer dat we geen drie punten pakken”, is de eerste reactie van Mats De Bauw. “Ik probeerde die bal nog zelf binnen te trappen, maar ze trokken gewoon mijn broek uit. Ik had geen steunvoet meer en kon dus niet meer uithalen. Als ik die kans had kunnen afwerken, wonnen we waarschijnlijk. Jammer dat die penalty er niet inging, maar dat kan nu eenmaal gebeuren. Wie zijn verantwoordelijkheid niet neemt, kan er geen missen. Je kan Tjorven dit absoluut niet verwijten. Ook na die penalty zijn we blijven hopen. Harelbeke stond al onder druk, verloor dan een mannetje met die rode kaart en kroop achteruit. In die omstandigheden moet je altijd blijven hopen dat er nog iets te rapen valt. Dat zelfvertrouwen heeft ons dan toch nog de gelijkmaker opgeleverd. Zelfs nadien zijn er nog een paar standjes geweest voor doel, maar die bal viel telkens verkeerd. Op dat vlak hebben wij dikke pech gehad en bleek Harelbeke een pak efficiënter.”

“Zelfs al hadden we die gelijkmaker vroeger gemaakt, dan zouden we blijven gaan voor een tweede goal want we moesten net zoals alle andere weken gewoon vol voor de drie punten gaan. Ik denk dat we ook lieten zien dat we zeker bekwaam waren om die match te winnen. Harelbeke kreeg hooguit twee kansen, waarvan er dan eentje met een afgeweken bal binnenging, terwijl wij er enkele misten. Dat is voetbal. Maar volgende week staan we er opnieuw. Het is moeilijk in te schatten wat dit punt waard is omdat we hierbij ook afhankelijk zijn van de resultaten van onze concurrenten.”

“De coach had er vooraf op gehamerd om vlot te starten en Harelbeke meteen naar de keel te grijpen. We hebben dat tot het einde gedaan, niet altijd even intensief want je kan geen negentig minuten aan één stuk die pressing voeren, maar zelfs in de minder dominante periodes hadden we nog altijd de controle over de match.

De Klaasjes startten furieus met een enorme kans voor Melens in de eerste minuut. Het overwicht van de thuisploeg hield een kwartier aan, nadien werd het een flauwe evenwichtige partij. Een kwartier voor tijd leek het weer mis te gaan toen Londot kansloos was op een afgeweken bal van Van Damme. Diezelfde Van Damme werd de antiheld toen hij De Bauw vasthield in de zestien en ref Wuyts terecht penalty floot. Exit Van Damme, maar Megrendel pareerde de elfmeter van Melens. SKN Sint-Niklaas bleef vechten en het duo Melens miste. Toch schilderde Melens nog een hoekschop op het hoofd van De Bauw: 1-1. (hmb)

SCHEIDSRECHTER: Wuyts.

SKN SINTNIKLAAS: Londot, Aerts,

De Corte, De Bauw, Vispoel, Melens,

Van Den Bogaert (86’ Van Driessche), Ibrahim Ertürk (66’ Hasan Ertürk),

Bokungu (51’ Goossens), Van Goethem en Ndiaye.

HARELBEKE: Degrendel, Van Damme, De Smet, Soenens, Mahau

(86’ Decostere), Cremers, Noppe,

Braekeveldt, Derieuw, Harinck

(46’ Roose) en Toye (88’ Decleir).

DOELPUNTEN: 76’ Van Damme 0-1,

88’ De Bauw 1-1.

GELE KAARTEN: 22’ Mahau,

64’ Braekeveldt, 81’ Soenens.

RODE KAART: 85’ Van Damme.

Bron: GVA