Wedstrijdverslag:FC Mandel – SK Sint-Niklaas (Beloften) 1-8

Voor onze laatste wedstrijd van deze competitie trokken de Beloften naar het splinternieuwe en toch wel zeer mooie complex van - en laat ons het kort houden - Mandel United.  Na de toch wel teleurstellende wedstrijd vorige week, was het de vraag of onze jongens zich nog een keer konden opladen en in schoonheid dit seizoen konden afsluiten.

Pech voor Stijn in het begin van de wedstrijd.  Een onvrijwillige elleboogstoot op de neus zorgt ervoor dat Stijn er even moet bij gaan zitten en dit terwijl het bloed rijkelijk stroomt. Terwijl de verzorging aan de zijlijn verder wordt  gezet en we dus even met 10 verder moeten, speelt Casper op zijn linkerflank in op Hasan.  Hasan komt vanop de flank naar binnen en besluit droog op doel : 0-1    In minuut 9 verdubbelen we de score wanneer Hasan inspeelt op Muhamet Rushiti.  "Rush" zet dan een rush in op doel en werkt zeer beheerst af. 0-2.  We voetballen vanuit een goeie organisatie, laten de bal het werk doen en dit loont bijna wanneer Niel in minuut 13 Yassine het straatje kan insturen en zo op doel kan afstormen.  Op pas van Yassine is het dan wederom Muhamet die op doel kan besluiten.  Deze keer zien we de bal echter net naast de verkeerde kant van de paal belanden.  Eén minuut later is het echter wel raak.  Muhamet zet goed hoog druk en kan de bal afhandig maken van de tegenstrever.  Hierdoor kan hij alleen op doel afgaan en de bal secuur naast het lokale sluitstuk in doel deponeren.  Na een kwartiertje staat de 0-3 dus op het bord.   In minuut 18 gaat de bal voor de 4de keer tegen de netten van de gastheren.  Een voorzet van Stijn wordt doorgekopt en het is wederom Muhamet die aan de 2de paal opduikt en binnen werkt.   De scheids ziet hier echter buitenspel in en dus gaat deze niet door.

Ondertussen valt het wel op dat Mandel - ondanks de achterstand - blijft voetballen. Ze zijn duidelijk niet het type ploeg dat ervoor kiest om met de lange bal te gaan werken.  Voetballen is de boodschap!  Hun eerste kans noteren we echter pas in minuut 20, wanneer op hoekschop een Mandel United speler vrij met het hoofd op doel kan besluiten.  Beau is echter bij de pinken en brengt redding.  6 Minuten later krijgen we een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel van onze tegenstrever en dit na een fout op Yassine.  Muhamet zet zich achter de bal en besluit met een HEERLIJKE krul in de winkelhaak.  Eéntje voor in Sports Late Night en ééntje die de 0-4 op het bord zet en tevens een hattrick voor onze "Rush".  Mandel United komt dan iets meer opzetten, mede doordat we iets te ver terugplooien en wat te dicht tegen ons eigen doel gaan spelen.  Net voor rust kunnen zij dan profiteren van slecht uitvoetballen van onze zijde en de 1-4 als ruststand op het bord zetten.

Uit voorzorg wisselen we voor de 2de speelhelft de toch wel aangeslagen Stijn door Steve.  We zijn amper 3 minuten verder in de 2de speelhelft wanneer Muhamet een voorzet van Yassine mooi terug voor doel kopt, waar een goed mee gevolgde Ziggy de 1-5 tegen de netten prikt.  Laatste wapenfeit van Muhamet "Rush" Rushiti want hij mag gaan rusten.  Het is Liam die zijn plaats inneemt.

Het is mooi te zien hoe we enerzijds de organisatie behouden en anderzijds door combinatievoetbal veel balbezit houden.  Na 1 uur voetballen wordt een schitterende combinatie - welke via enkele stationnetjes verloopt - mooi in doel gewerkt door Hasan.  Zijn 2de van de avond en tevens de 1-6 die staat te blinken.  En over blinken gesproken...   We zijn ongeveer in minuut 65 wanneer Yassine de bal in bezit krijgt, de keeper iets te ver uit zijn doel ziet staan en vanop - ik schat - zo'n 35-40 de bal net over de doelman en net onder de dwarsligger in doel werkt.  Een beauty die ook zijn plaats verdient in de top 5 van mooiste doelpunten van het seizoen.  En "blinken" dat Yassine doet wanneer hij op die manier de 1-7 in het mandje legt.  Terwijl onze trouwe supporters in de tribune en de technische staf op de bank genieten, wordt de vernedering voor de jongens van Mandel United alleen maar erger wanneer we in minuut 74 een corner krijgen.  Deze belandt in het pak, voor de voeten van Gilles en die maakt waarschijnlijk zijn makkelijkste goal uit zijn carrière.  1-8 Is meteen de eindstand en een prachtige afsluiter van de competitie 2017-2018.  Hiermee eindigen we als 5de in de stand.

Voor sommige jongens was dit hun laatste competitiewedstrijd voor Sportkring Sint Niklaas of onder de nieuwe naam.  Wij willen hen bedanken voor hun inzet en het voetbalplezier dat we met hen hebben kunnen beleven.  Héél veel succes alvast bij jullie nieuwe club.  Ook de blijvers bedanken wij natuurlijk en wensen wij verder succes toe in de Wisselbeker Top Sport Lebbeke.

Voor SKSN speelden : Beau Kusé, Tars De Meulenaere, Gilles De Saegher, Stijn Bocklandt (45' Steve Van Den Mooter), Niel Van Dyck,  Muhamet Rushiti (48' Liam Van Driessche),  Yassine Benamar, Timothy Van Goethem, Casper De Witte, Ziggy Janssens, Hassan Ertürk.

Kaarten :
Gilles De Saegher (geel)

JVD