wedstrijdverslag SKN Sint-Niklaas – RC Harelbeke bekerwedstrijd

Wedstrijdverslag SKN Sint-Niklaas – Rac. Harelbeke

Na de onverwachte zege in Boom van vorige week kregen onze jongens tegen Harelbeke een unieke kans om eindelijk eens in de trommel met eersteklassers te geraken in de Beker van België. Heel de week is er intens naar de wedstrijd toegeleefd en coach Kim verklaarde vooraf “ we zijn er klaar voor “.

En dat bleek ook op het terrein want meteen ging de voet op het gaspedaal met veel druk op de bal. Dit resulteerde in een aantal kansjes voor Melens en Verspeeten maar het was De Witte ( kersvers vader en matchwinnaar van vorige week ) die het dichts bij de 1-0 kwam maar zijn kopbal werd door de doelman uit het doel geranseld al dan niet achter de doellijn maar de lijnrechter reageerde niet. Pogingen van Verspeeten en Laref leverde ook al niet de verdiende voorsprong op. Harelbeke beperkte zich tot snelle uitbraken maar kon toch ook voor wat gevaar zorgen maar Merckx stond attent te keepen.

Rusten deden we met 0-0.

Dadelijk na de koffie kreeg Verspeeten twee mooie doelkansen in dezelfde fase op aangeven van Aerts maar weer was het net niet. Melens besloot ook nog eens over maar opnieuw Verspeeten kon net niet bij een voorzet van Laref, dit had de 1-0 kunnen en moeten zijn. Harelbeke kwam er nu minder uit en bleef een stevige burcht optrekken en onze jongens vonden niet de gepaste sleutel en zo kregen we verlengingen.

Beide ploegen hadden al veel energie verbruikt maar de inzet en spankracht bleef in de match. Sportkring behield het meeste balbezit maar verder dan een poging van De Pauw kwamen ze niet. Harelbeke bleef speculeren op de counter en met succes. Acht minuten voor affluiten een rake uitbraak na onnodig balverlies en 0-1. Het sein om nog eens alles op alles te zetten en de verdiende gelijkmaker ( schot van Schurmann) bleek er ook te komen maar wederom had de lijnrechter niet gezien dat de bal weldegelijk achter de doellijn was.

Het enorme protest leverde enkel maar geel op voor Laref. Na affluiten voelde iedereen zich bekocht en ging nog wat verhaal halen maar het tumult leverde uiteraard niets meer op, behalve veel frustratie dan.

Zuur, zuur, zuur, om er op deze manier uit te moeten gaan. 120’ alles gegeven, kansen gekregen maar te weinig gescoord en als het dan raak was namen de lijnrechters een snipperdag. Bloed, zweet en tranen en die laatste waren er bij sommigen nog lang na de wedstrijd…

SKNSN speelde met : Merckx, Aerts, Schurmann, De Pauw, Emmaneel ( Erturk ), Laref, Verheughe, Melens, De Witte ( Panneel ), Martin en Verspeeten.

Tekst : Sparremans