Wedstrijdverslag SKN Sint-Niklaas – K.VV. Zelzate Beloften

Magere tegenstand resulteert in makkelijke zege.

Vrijdagavond stond het treffen tussen onze beloften en stamnummer 4165, de groen-witte van K.VV. Zelzate, op het programma. Op basis van de stand moest dit een overbrugbare klip worden, maar overmoed zou ongepast zijn.
In de eerste 10 minuten noteren we 3 mogelijkheden voor onze younsters. Op voorzet van Stijn is het Hasan die zijn schot net naast ziet gaan. De corner die hieruit voortvloeit wordt ook maar net over gekopt. Even later is het weer Hasan die op voorzet van Timothy de bal niet weet te kadreren. 3de Keer goede keer voor Hasan wanneer een bal in het strafschopgebied blijft hangen en hij de bal in doel kan trappen. Terechte 1 – 0 voorsprong.
Het duidelijke veldoverwicht blijft ook na dit doelpunt voor onze jongens, met veel balbezit en aanvallende intenties. Op het half uur wordt een doelpunt van Hasan afgekeurd voor buitenspel.
Niet veel later volgt dan een eerste kleine verwittiging wanneer een Zelzate speler zich kan doorzetten op links en zijn voorzet/schot net niet kan aangeraakt worden door een medespeler.
Het is echter aan de overkant dat het tweede doelpunt volgt. Op hoekschop kan een goed inlopende Jordy de bal stevig binnenkoppen en zo de 2 – 0 op het scorebord zetten. Nog voor we gaan rusten, volgt een tweede mogelijkheid voor Zelzate. Na balverlies op het middenveld wordt een Zelzate speler diep gestuurd en die ziet zijn schot de bovenkant van de dwarsligger raken. Hier komen we goed weg en toont nog maar eens dat opperste concentratie, onderlinge coaching en eenvoudig spelen echt wel belangrijk zijn. De rust is welgekomen voor de supporters die de eerste koude hebben getrotseerd en zich kunnen verwarmen in de kantine.
De tweede speelhelft bevestigd deze keer wat we in de eerste helft al zagen : duidelijke overwicht voor SKNSN en een tegenstrever die niet echt voet aan de grond krijgt.
De eerste kans van de 2de time komt er op voorzet van Hasan. Senn maakt echter iets te veel “ruzie” met zijn bal en besluit naast. Even later is het nogmaals Hasan die de flank oprolt, maar zijn schot gaat voorlangs. En dan valt uit het niets toch dat tegendoelpunt. Na voorzet vanop links wordt de bal met het hoofd in de verste hoek binnengekopt. 2 – 1 Staat op het bord en dit tegen de gang van het spel in. Wat later komen we wederom goed weg wanneer een tegenstrever zich kan doorzetten op de flank. Op zijn voorzet/schot is echter niemand gevolgd en zo gaat deze bal net voorlangs naast. En dan volgen heel wat kansen van de zijde van SKNSN en komt Zelzate nog maar zelden voor in het spel. Eerst besluit Senn op voorzet van Hasan op een verdediger, de afvallende bal wordt door Isaac over getrapt. Even later is het de bezoekende doelman die een schot van Senn uit zijn doel weet de weren. Dit is echter allemaal uitstel. Senn kan zich doorzetten op – of was het toch net over – de achterlijn, zet voor (of was het een schot?) en ziet zijn bal vanop die achterlijn tegen de tweede doelpaal binnen vallen in doel. Enige commotie is het gevolg. Hoe dan ook, de scheids wijst naar de middenstip en de 3 – 1 is een feit. De 4 – 1 volgt er wanneer een schot van Stijn in eerste instantie door de doelman wordt gered maar de afvallende bal door Gilles in doel wordt gewerkt.
Hasan besluit nog een keer voorlangs en Jordy – helemaal vrij en alleen voor doel – verschiet daarvan zo hard dat hij een voorzet van Okan hoog over doel kopt.
De 4 – 1 is een meer dan terechte uitslag en had nog groter kunnen zijn mits meer efficiëntie.
Met deze overwinning komen onze jongens op een tweede plaats te staan in de rangschikking. Deze stand zegt op zich niet zo heel veel, want tussen die 2de plaats en plaats 10 liggen slechts 3 punten.
Volgende wedstrijd zal van een ander kaliber zijn. Op maandag 5 november spelen onze beloften tegen de nummer 1 in de stand, de buren van Temse. Winst kan ons op 1 punt brengen van de leider, verlies betekent een nog grotere kloof tussen plaats 1 en de achtervolgers.
Supporters, allen op post!

JVD