Wedstrijdverslag SKN Sint-Niklaas – Hades Hasselt 3-2

Merckx in glansrol, Slotakkoord van Schurmann

Onze jongens behaalden tegen de stugge bezoekers uit Hasselt een nipte 3-2 overwinning.
De eerste helft was maar een mager beestje en bij Hades was er geen doorkomen aan ook al omdat de Limburgers de duels niet schuwden. Aan de overzijde was het meermaals opletten geblazen voor Merckx & co. Na een mooie passeerbeweging gevolgd door een schot in de kruising was Jelle wel kansloos en 0-1. Veel kon Sportkring hier niet tegenover stellen, enkel Melens op aangeven van Verspeeten kon even dreigen.
Na koffie sloeg de vlam meteen in de pan en was de eerste redding voor Merckx. Dan was het de beurt aan Panneel om op wandel te gaan maar zijn knal ging via de doelman tegen de bovenkant van de lat. Verspeeten mikte naast.
Toen diezelfde Verspeeten werd gehaakt in de 16 ging de bal op de stip. Kristof bleef rustig en prikte zijn vijfde van het seizoen binnen en 1-1. Iets voorbij het uur alweer opwinding, Hades mikte eerst nog naast maar het was de hongerige Panneel die op aangeven van Verspeeten op weg naar doel werd gezet en rustig binnentrapte 2-1. De vreugde was echter van korte duur want de gelijkmaker volgde snel 2-2 na een splijtende aanval. De bezoekers duwden nog even door maar Jelle Merckx weigerde nu alle medewerking en had 2 schitterende reddingen in huis.
De thuisploeg was niet tevreden met de terechte puntendeling en ging nog een laatste keer naar voor. Hassan Erturk ( al dan niet vanuit buitenspel ) mocht alleen op doel afgaan maar werd foutief gestuit. Rood voor de verdediger en nog een vrije trap op een leuke plek.
Kapitein Schurmann schilderde de bal vanop 20 meter enig mooi in doel en dit zorgde voor een enorme vreugde uitbarsting zowel op als naast het veld.
Hades kon dit minder smaken en voelde zich bekocht door de scheids die de partij meteen affloot. Nog wat tumult her en der maar dat kon de start van het feestje niet verhinderen dat nog duurde tot in de vroege uurtjes.
We zagen vandaag alweer een ploeg die er volledig voor bleef gaan en zo zien we het graag. Als het nodig was redde Merckx de meubelen maar wat onze kapitein in blessuretijd uit zijn sloffen schudde mag ingekaderd worden en boven Jelle zijn meubelen gehangen worden…

Aan de aftrap : Merckx, Aerts, Schurmann, De Pauw, De Witte, Melens ( 72’ Erturk ), Verheuge, Jansen Da Silva, Panneel, Verspeeten en Laref

Tekst : Sparremans