Wedstrijdverslag SKN Sint-Niklaas – FC Wetteren (Beloften)

Loon naar werken

Vrijdagavond ontvingen onze Beloften hun reeksgenoten uit Wetteren.   Voor deze eerste wedstrijd na de winterstop was het afwachten of onze jongens de opwaartse trend qua spel en beleving – deze werd ingezet de laatste wedstrijden vóór de winterstop – konden bevestigen en vertalen in 3 punten.    Laat dit nu net datgene zijn wat die laatste wedstrijden ontbrak, 3 punten.
De eerste speelhelft verliep grotendeels gelijkopgaand, zonder dat er echt grote kansen te noteren vielen.  Naarmate die eerste helft vorderde merkte je wel dat onze jongens de lakens meer naar zich toe trokken.   
Ook in de 2de speelhelft werd die lijn doorgetrokken en dit werd ook beloond met een doelpunt. Het was Tjorven die verdiend de 1-0 op het scorebord bracht.  Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel grimmiger en werd de pseudo Hein Vanhaezebroeck van Wetteren zenuwachtiger. Het vele trek- en duwwerk van Wetteren resulteerde in een terechte penalty wanneer een doorgebroken Timothy door de laatste man in een houdgreep werd gepakt.  Rood zou een logisch gevolg zijn geweest maar de scheids had deze kleur niet bij vermoed ik.  Geel, penalty en 2-0 door Koffi.  Lang konden onze jongens hier echter niet van genieten want kort daarna werd de 2-1, na een voorzet, tegen de netten gekopt.  Dit was ook het sein voor “Vanhaezebroeck” om zijn troepen volop voor de aanval te doen kiezen waardoor concentratie en organisatie nog belangrijker werden voor onze jongens.  En alhoewel het af en toe nog redelijk warm werd voor het doel van Beau – trouwens, knappe tussenkomst nadat bezoekende dribbelkont bijna met de bal in doel kon lopen – zouden we verliespunten geheel aan onszelf te wijten hebben gehad.
Het moet gezegd dat we het hebben veronachtzaamd de score verder uit te diepen door doelrijpe kansen de nek om te wringen en dus onnodig hebben moeten “vechten” tot het laatste fluitsignaal.
Met een meer dan terechte 2-1 overwinning kregen onze jongens loon naar werken.  Wederom zagen we een collectief sterke prestatie van een team waar een goede mix is terug te vinden van techniek, inzicht en werkkracht.   Nu die efficiëntie nog omhoog krijgen.
Volgende week gaan we op bezoek bij de buren van Hamme.  Maar voor het zover is, wensen wij alle studenten bij de beloften en a-kern een succesvolle examenweek.

JVD