Wedstrijdverslag SKN Sint-Niklaas – City Pirates 1-0

Wedstrijdverslag SKNSN – City Pirates Antwerpen

Late treffer van Kristof Verspeeten

Na het verdiende 1-1 gelijkspel van vorige week op Duffel gingen onze jongens nog eens op zoek naar een thuisoverwinning. Dit moest dan wel gebeuren zonder de geschorsten Aerts en Verheuge. Puzzelwerk dus voor trainer Kim die ook al vroeg De Witte zag uitvallen. Voor de rest weinig opwinding in de eerste helft die gelijk opgaand verliep wel met veel inzet maar zonder echte doelkansen, eentje dus om snel te vergeten.

Na de pauze ging het iets beter en kwamen er kansen voor Verspeeten en Panneel maar het vizier stond niet op scherp. Aan de overzijde was het ook uitkijken maar Merckx en co hadden maar 1 doel en dat was deze keer de nul houden.

Toen iedereen zich al begon op te maken voor een troosteloze 0-0 schudden de Klaasjes toch nog een prima aanval uit hun sloffen. De kleine vinnige Koffi perfect in de loop van de snelle Panneel die aan tweede paal Verspeeten bediende en die laat zo iets zelden liggen. 1-0, meteen de zevende voor Kristof dit seizoen en goed voor 3 dikke punten en een zesde plaats in het klassement.

Aan de aftrap : Merckx, Vispoel, Schurmann, De Pauw, Emmaneel, Laref ( 91’ Martin ), Jansen Da Silva, Melens ( 56’ Erturk ), Nyarko, De Witte ( 34’ Panneel ) en Verspeeten

Zo sluit Sportkring de eerste periode af met 14 op 30 en we gingen eens luisteren bij de coach of hij daar tevreden mee was.

“ Al bij al had het beter gekund en hadden we meer punten moeten hebben maar vooral de zware nederlagen ( 2-5 tegen Cappellen, 5-1 in Eisden en de 3-4 tegen Spouwen ) liggen met toch zwaar op de maag. “

Zesde plaats nu, wat zijn de ambities voor de 2deperiode ?

“ Voor mij lijkt de top drie nu al weg en ook onderaan is er al wat afscheiding. We proberen zeker even goed te doen als vorig seizoen toen we maar op een zucht van de derde plaats zijn geëindigd en uiteraard ons thuispubliek proberen spektakel te brengen ook al lukt dat niet altijd. “

In de Meesterstraat is er inderdaad altijd wel wat te beleven maar de tribunes geraken nog amper gevuld…

“ Dat is mij ook niet ontgaan. Ik denk dat we er alles aan trachten te doen maar dat vertaald zich niet in publieke belangstelling. Ik denk dat hier alles aanwezig maar dat het vuur momenteel op een laag pitje staat. Hoe dat komt weet ik niet maar het is toch iets om even bij stil te staan…”

Niet voor jullie want deze week volle focus op Turnhout.

“ Inderdaad en ook daar willen we iets gaan rapen. Iedereen zal alvast inzetbaar zijn en er zijn geen geschorsten dus ik denk dat er deze week pittig zal getraind worden want de plaatsen in de kern zullen duur worden…”

Tekst : Sparremans