Wedstrijdverslag SKN Sint-Niklaas – Cappellen 2-5

Wedstrijdverslag Sportkring Nieuwkerken Sint-Niklaas – Cappellen

Veel volk in de Meesterstraat afgelopen zaterdag maar daar zat het jeugd defilé voor veel tussen. Het inspireerde alvast onze eerste ploeg om er van de eerste minuut vol voor te gaan en met succes. Melens knalde op de doelman maar Verspeeten duwde de bal in doel en 1-0 na 10’. Cappellen liet zich ook niet onbetuigd maar voorlopig zonder veel gevaar. Aan de overzijde dwarrelde een voorzet van Laref aan de verste paal in doel en zo stond na 26’ de 2-0 op het bord wat toen een comfortabele voorsprong leek.

Cappellen bleef echter verzorgd voetballen en ons middenveld moest ruimte weggeven. Mooie één twee door het centrum en de aalvlugge Da Silva zorgde voor de verdiende aansluiting. Na fout op Da Silva schilderde Kil de vrije trap enig mooi binnen, 2-2 en alles te herdoen. De 2-3 bleef steken op de paal.

Kim Verstraeten moest bijsturen bij de rust en vooral het gevaar Da Silva bezorgde Sportkring de nodige kopzorgen.

Cappellen ging echter op zijn elan door en was het opletten geblazen. Haakfout Aerts in de 16 en Kil scoorde zijn tweede vanop 11 meter en 2-3. Da Silva besloot ook nog eens op Merckx.

Sportkring kwam nog amper in vijandelijk gebied maar Verspeeten ramde de gelijkmaker wel onbegrijpelijk over, dit had de 3-3 moeten zijn.

Een uitgekookt Cappellen bleef voetballend heer en meester en diepte op de counter zijn voorsprong nog verder uit tot 2-5, alles lukte vandaag bij de mannen uit Antwerpen Noord, of zoals onze kapitein Steven Schurmann na de match zei :” als we nog 10’ voetballen wordt het 2-8… “ het zegt veel over deze wedstrijd.

Goed begonnen is half gewonnen, na deze zware thuisnederlaag is dit nog maar eens bewezen.

Met 2 uitwedstrijden naar Berchem en Hamme in het verschiet is er alvast ( oplap ) werk aan de winkel…

Aan de aftrap : Merckx, Aerts, Schurmann, De Pauw, Emmaneel, Laref, Verheuge, Melens ( Ertürk ), De Witte, Martin ( Panneel ) en Verspeeten.

Tekst : Sparremans