Wedstrijdverslag SK Sint-Niklaas – Sparta Petegem 2-2

Wedstrijdverslag SKSN – K.FC. Sparta Petegem : 2 – 2 .

Topaffiche op zaterdagavond in de Meesterstraat want dan ontvangen de Klaasjes de leider uit de reeks : Sparta Petegem. In de heenwedstrijd kregen we een pandoering te verwerken van 5-2 maar de Klaasjes zitten de laatste tijd in een goede flow. Benieuwd dus wat deze wedstrijd gaat geven.

Na vier minuten spelen komen de bezoekers een eerste keer dreigen, Merckx pakt in twee tijden. Daarna neemt Sint-Niklaas over en bouwen de druk op. Het is pas op het kwartier dat daar een eerste kans uit voort komt: het is Heyvaert die uitpakt met een voorzet schot maar zijn poging waait over. Daarna blijven beide ploegen goed voetballen en komen er aan beide zijden een paar halve kansjes, de eerste helft wordt trouwens aan een heel hoog tempo gespeeld. In de 17de minuut dan waagt Verspeeten zijn kans, het schot vanuit de draai gaat maar net naast. Daarna is het vooral de lijnrechter die een hoofdrol opeist door het talloze doorlaten van de off-sides. Dit resulteert dan ook bijna in een doelpunt voor de bezoekers. In de 27ste minuut na opnieuw doorlaten van een buitenspel beland de bal op het dak van het doel van Merckx. Daarna zijn de beste kansen opnieuw voor de thuisploeg. We zitten in de 36ste minuut wanneer de Klaasjes een mooie aanval opzetten, nu komt de doelman gepast tussen. Twee minuten later probeert Heyvaert maar ook zijn poging gaat naast. Kort voor rusten wordt Verspeeten het straatje ingestuurd, hij gaat alleen op doel af en werkt in de verste hoek binnen: 1-0 meteen ook de ruststand na een aantrekkelijke eerste helft.

De tweede helft is een copy van de eerste en starten we aan een razend tempo. In de 49ste minuut krijgen we de kans om de 2-0 te maken . Verspeeten brengt voor naar De Witte maar die besluit staalhard op de bezoekende doelman die hierbij toch wel een mooie reflex in huis heeft. De bezoekers laten zich zeker niet doen en proberen ook kansen bijeen te voetballen. Toch zijn het de Klaasjes die het gevaarlijkst zijn. In de 55ste minuut krijgt Heyvaert een duw in het strafschopgebied en gaat neer. De scheidsrechter ziet hier geen strafschop in en geeft Heyvaert geel voor schwalbe. Hier kan over gediscussieerd worden. Vijf minuten later staat het terug gelijk : 1 – 1 . Maar wanneer de Klaasjes aftrappen staan ze in dezelfde minuut nog 2-1 voor . De bal komt bij Heyvaert en die trapt de bal hard tegen de touwen. Daarna blijft het spel goed heen een weer gaan en tikken de minuten voor de bezoekers weg. Twee minuten voor affluiten slikken we dan toch nog een tegendoelpunt en dit na een stifter over Merckx: 2-2 eindstand.

Op voorhand wil je voor deze uitslag tekenen alhoewel er nu toch wel meer in zat. De dubieuze beslissingen van de leiding doet toch wel de wenkbrouwen fronzen. Wat ook vooral de laatste tijd opvalt in onze ploeg zijn die jonge gasten die er toch wel voor gaan en hun kans grijpen in de eerste ploeg en dan spreken we hier uiteraard over jongens als Van Hauter , Ertürk, Vispoel en Emmaneel.

Voor Sint-Niklaas speelden :  Merckx , Aerts , Verheuge , Emmaneel , Vispoel , Van Hauter , Verspeeten , De Witte ( 84’ Benamar ) , Heyvaert , De Pauw , Ertürk ( 67’ Panneel ).

KVA