Wedstrijdverslag SK Sint-Niklaas – K.SK. Ronse : 3-1.

Wedstrijdverslag SKSN – K.SK. Ronse : 3-1.

Dit weekend staat de laatste zaterdagavondwedstrijd geprogrammeerd in de Meesterstraat. Na vorige week hadden onze jongens iets recht te zetten. Kind van de rekening is Ronse.

Na een korte studieronde is de eerste kans voor de Klaasjes. Laref geeft de bal mee met Panneel en die schildert de bal mooi in de verste hoek binnen: 1 – 0 en dat al in de 6de minuut van de wedstrijd. Vier minuten later komen ook de bezoekers dreigen maar hetgeen Merckx dan doet is geniaal, hij duikt goed in de voeten van een losgebroken speler en ontfutselt de bal tot twee maal toe. We gaan dan naar de 13de minuut wanneer Sint-Niklaas een vrije trap krijgt, de bal komt bij Panneel die bijna zijn tweede van de avond maakt. Sint-Niklaas is tot dan de betere ploeg en krijgen nog meer kansen. We zitten in de 26ste minuut wanneer we de kans op de 2-0 krijgen maar Panneel zijn voorzet is niet goed genoeg. Daarna beginnen de bezoekers beter in de wedstrijd te komen en maken ze in de 37ste minuut de gelijkmaker. Na een fout op Laref geeft de scheids de vrije trap voor Ronse, deze wordt goed uitgespeeld en naast het bereik van Merckx in doel getrapt: 1-1 meteen ook de ruststand.

Na de pauze is het vooral Sint-Niklaas dat op zoek gaat naar een doelpunt. Toch is het wachten tot in de 56ste minuut wanneer de eerste kans van de tweede helft komt. Voorzet De Witte naar Verspeeten maar die kan er net zijn voet niet tegen zetten. Halfweg de tweede helft is het dan toch prijs als Laref zijn man voorbij gaat en een mooie voorzet geeft naar Verspeeten kan die er zijn hooft tegen zetten en verdwijnt de bal in doel : 2-1. Daarna komen de bezoekers meer opzetten maar het is uiteindelijk Sint-Niklaas dat nog een derde keer scoort. In de 81ste minuut wordt Verspeeten de diepte ingestuurd en hij werkt zijn 19de doelpunt van het seizoen beheerst af: 3-1. In de laatste minuten van deze wedstrijd wordt het nog een paar keer heet voor het doel van Merckx maar is de wedstrijd al beslist.
In tegenstelling van wat er in bepaalde kranten verschenen is ben ik minder negatief over deze wedstrijd. De eerste helft hielden beide ploegen elkaar wel in evenwicht maar in de tweede helft kregen we een veel gretiger Sint-Niklaas te zien en is deze wedstrijd dan ook verdiend gewonnen.

Voor Sint-Niklaas speelden : Merckx , Aerts , Verheuge , Schurmann , Emmaneel , Laref , Verspeeten ( 84’ Rushiti ) , De Witte , Panneel ( 66’ Lo Guidice ) , Heyvaert , De Pauw.

KVA