Wedstrijdverslag: SK Sint-Niklaas (Beloft.) – Harelbeke. 0-2

Met nog 2 wedstrijden te gaan was een 3de plaats in de eindstand mathematisch nog mogelijk voor onze Beloften, maar dan was een 6 op 6 een must en moesten Gullegem (3de) en Olsa Brakel (4de) steken laten vallen.   Gullegem deed dit niet, maar Olsa Brakel verloor hun thuiswedstrijd wel.
Tijdens de eerste helft was het er echter niet echt aan te zien dat onze jongens die sprong voorwaarts in het klassement ambieerde.  Was het de eerste warmte of voor sommigen de opeenvolging van meerdere wedstrijden per week (Top Sport Cup) die ervoor zorgde dat er zeer weinig beleving in zat?  Op alle fronten werden we afgetroefd, in tegenstelling tot wat we de afgelopen weken toch hadden laten zien.  Deze keer weinig beweging zonder bal, zeer veel foute passing, duels werden niet gewonnen, traag tempo,....
In minuut 12 neemt onze tegenstrever een hoekschop kort, de bal wordt mooi voor doel gebracht waarna de inlopende tegenstrever de bal met het hoofd in doel werkt : 0-1
3 Minuten later wordt een te kort ingespeelde bal onderschept. Vanop eigen speelhelft zet Harelbeke een snelle counter op die perfect wordt afgewerkt met een 2de doelpunt 0-2.   We zijn ongeveer een 30 minuten bezig wanneer Harelbeke het initiatief aan onze youngsters laat, maar waar we jammer genoeg veel te weinig mee doen.  Het is in minuut 40 dat we een eerste keer zelf voor gevaar zorgen.  Eindelijk weten we voetballend een mooie actie op te zetten en het is Yassine die met een afstandsschot onderkant lat treft.  De bal botst echter aan de verkeerde kant van de doellijn terug het veld in.  We gaan rusten met een 0-2 achterstand.  Tijd voor coach Ronny om zijn manschappen wakker te schudden!
Aanvankelijk lijkt dit niet echt gelukt wanneer we wederom na dom balverlies goed wegkomen dankzij een goede redding van Beau.  In minuut 56 zit het ons dan een 2de keer niet echt mee wanneer deze keer Ziggy een bal onderkant lat ziet belanden, maar ook nu weer komt deze terug in het speelveld.  We hebben ondertussen veel balbezit maar Harelbeke staat ons op te wachten met een stevige organisatie. Consolideren die stand en af en toe snel proberen omschakelen, is duidelijk hun tactiek.  Op zo'n snelle uitbraak is het wederom Beau die de schade weet te beperken.  Ondertussen zijn er nog halve kansjes voor Sportkring, maar telkens is het net niet of komt die laatste pas niet aan.
Toch wel teleurstellend om die laatste thuiswedstrijd op deze manier te moeten verliezen.  De werklust en teamspirit van afgelopen weken was in de verste verte niet te bespeuren en voetballend was het - zeker in de eerste helft - veel te weinig.
Eens in de spiegel kijken tegen volgende week en vastbesloten zijn om de competitie alsnog met een overwinning af te sluiten.  Mij lijkt dit een goed idee.

Voor SKSN speelden : Beau Kusé, Jordy Van Hauter (56' Laim Vandriessche), Tars De Meulenaere, Anton Van Britsom, Gilles De Saegher (81' Steve Van Den Mooter), Niel Van Dyck, Ziggy Janssens (70' Jari Van Der Coelden), Yassine Benamar, Casper De Witte, Luc Nzumba Ntima, Yari Weyns (56' Timothy Van Goethem)

Kaarten : geen