Wedstrijdverslag KSV Bornem – SK Sint-Niklaas 2-1

Wedstrijdverslag KSV Bornem – SKSN : 2-1.
Voor de laatste streekderby van het seizoen trokken we naar het Bornem van ex-coach Buyens. De heenwedstrijd werd pas beslecht in de laatste minuten en trokken de Klaasjes aan het langste eind. Geen gemakkelijke opdracht dus is de week van de overnameperikelen.

De wedstrijd komt maar moeilijk op gang en is het wachten tot op de eerste kans. Die is er na tien minuten spelen en is voor de gastheren, Merckx duwt weg. Drie minuten later glippen ze door de buitenspelval maar zijn te egoïstisch in de afwerking. Daarna verwaterd de wedstrijd volledig en krijgen de toeschouwers maar een makke vertoning te zien. Bornem kan niet en Sint-Niklaas wil niet. We gaan dan naar de 36ste al wanneer Bornem opnieuw een kans krijgt maar Merckx komt gepast tussen. Dit is meteen ook het laatste wapenfeit van een troosteloze eerste helft. Hoog tijd dus om te gaan bezinnen.
Na de pauze gaat het iets beter en is de eerste kans voor de bezoekers, de bal komt bij Verspeeten die maar net naast kopt. Nog geen minuut later aan de overzijde maar ook zij besluiten net over. Eindelijk komt er wat animo in de wedstrijd want het gaat snel nu met kansen aan beide zijden. De 55ste minuut dan krijgt Bornem een strafschop, deze wordt omgezet ondanks dat Merckx naar de juiste hoek gaat : 1-0. De bezoekers zijn niet aangeslagen en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Die komt er bijna in de 57ste minuut wanneer Rushiti alleen op doel gaat, hij besluit rakelings over. Twee minuten later krijgen we een hoekschop, deze wordt opnieuw slecht gegeven door Laref en creëren we geen kans. In de 59ste minuut is het opnieuw Rushiti die een dot van een kans krijgt, nu verdwijnt de bal maar net naast. De gelijkmaker komt er toch in de 65ste minuut wanneer de bal , via Rushiti, bij Verspeeten komt. Zijn schot wijkt af en verdwijnt in doel: 1-1. Nog een minuut later staat het bijna 1-2: Laref met een mooi stifter naar Panneel maar die laatste kan niet afwerken. Het doelpunt valt echter aan de kant van Merckx en pas in de 88ste minuut. De bal geraakt niet weg en beland achter de rug van Merckx in doel: 2-1. Daarvoor wordt de bal al dan niet meegenomen met de hand en wordt dit door een toch wel weer een zwakke leiding niet gezien en stevenen we af op verlies.

Wat is dit toch met Sint-Niklaas en spelen tegen de laatste in de stand? Een aantal weken geleden op het veld van Pepingen-Halle was dit ook al zo, toen kregen we ook een makke prestatie te zien of spelen nu de overnameperikelen mee? Klagen over dit seizoen mogen we zeker niet maar als je tweemaal tegen de laatste verliest moet dit wel tot nadenken stemmen.

Voor Sint-Niklaas speelden: Merckx , Aerts , Verheuge , Emmaneel ( 45’ Rushiti ) , Vispoel , Van Hauter , Laref , Verspeeten , De Witte ( 73’ Schurmann ) , Heyvaert ( 63’ Panneel ) , De Pauw.
KVA