Wedstrijdverslag: KRC Harelbeke – SK Sint-Niklaas 1-1

 

Wedstrijdverslag RC Harelbeke – SKSN : 1-1.

Voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen trekken de Klaasjes naar het Forrestierstadion te Harelbeke. Niets moet alles mag in deze eindeseizoenswedstrijd waarin voor beide ploegen niets meer te winnen of te verliezen valt.

We zijn amper twee minuten bezig of de eerste kans is voor de gastheren maar Londot komt goed tussen en in de omschakeling is het bijna Verspeeten die aan de overzijde kan scoren. Daarna blijft het wat zoeken voor beide ploegen en is het niet makkelijk spelen in deze warmte. We gaan dan al naar de 17de minuut wanneer Laref een goede voorzet geeft richting doel , daar kan Verheuge zijn voet tegen zetten en staat het 0-1. Twee minuten later zijn het dan de gastheren die op hoekschop komen dreigen, Londot plukt de bal uit de lucht. Daarna verslapt de wedstrijd een beetje en is het wachten tot in de 26ste minuut wanneer de Ratjes een reuzekans krijgen maar zij besluiten net naast Londot maar ook net naast zijn doel. Hier komen we goed weg. Het slotoffensief van de eerste helft is voor Harelbeke, kort voor affluiten trappen ze nog tegen de kruising van het doel van Londot. Zo gaan we rusten met het kleinste verschil na een toch wel matige eerste helft.
Na de nodige verfrissing is de eerste kans voor de Klaasjes, Verspeeten kopt maar net naast. Daarna laten we het volledig hangen en zijn er een aantal spelers bij die echt geen leer meer raken. We laten de tegenstrever komen en dan weet je dat je in de problemen komt. Toch is het wachten tot in de 63ste minuut wanneer ze op gelijke hoogte komen: 1-1. Op dit moment doen we het ons eigen aan en geraken we er totaal niet meer uit. Na de broodnodige vervangingen blijft het een tijdje stil aan beide kanten. Tot drie minuten voor affluiten de ingevallen Panneel zijn kans waagt, de doelman moet alles uit de kast halen om het gevaar te keren. Twee minuten later is het bijna prijs aan de overzijde en is het de beurt aan Londot om te redden. Kort voor affluiten komen we nog een laatste keer goed weg als de bal nog eens op de lat strand en eindigt deze wedstrijd op 1-1.

Het was duidelijk dat één van de laatste wedstrijden van het seizoen was. De tweede helft was niet echt goed te noemen en komen we een aantal keer goed weg. Toch verliezen we niet en mogen we blij zijn met dit punt. Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen 2017-18 op het programma tegen de tweede in de stand Mandel. Zij kunnen dan nog kampioen spelen….
Voor Sint-Niklaas speelden: Londot , Aerts , Verheuge , Schurmann , Emmaneel , Laref ( 66’ Panneel ) , Verspeeten , De Witte , Bocklandt , De Pauw , Lo Guidice ( 71‘ Rushiti ) .
KVA