Wedstrijdverslag K.FC.Merelbeke – SKN Sint-Niklaas Beloften

Na 2 afgelastingen op rij, mochten onze beloften nog een keer de wei in.  De nieuwe kunstgras wei van Merelbeke was rijkelijk bezaaid met kurk wat voor de nodige uitschuivers zorgde.
Ondanks veel balbezit in de eerste helft konden onze jongens maar weinig doelrijpe kansen creëeren.  De laatste pas kwam er niet uit ofwel liepen ze zich vast op de goed georganiseerde thuisploeg.  Het was de thuisploeg die met snel en mooi combinatievoetbal er wel in slaagde om efficiënt voor doel te zijn.  Dit zorgde ervoor dat we met een 2-0 achterstand mochten gaan rusten.  Ondanks die achterstand merkte je bij Sint-Niklaas een gezonde strijdlust, zelfs nadat kort na rust de 3-0 tegen de netten hing.   Het was die verbetenheid die ervoor zorgde dat onze jongens snel de 3-1 scoorden en uiteindelijk een 3-0 achterstand wisten om te buigen tot een 3-3.  Door een ongelukkig toedoen (uitschuiven) en mede ter compensatie (zoals scheids eigenlijk zelf toegaf) zorgt een rode kaart ervoor dat we nog zo’n dikke 15 minuten met 10 verder moesten.  Toch krijgen we nog enkele zeer goede kansen om op voorsprong te komen, maar zijn we net niet scherp genoeg of is het de doelman die redding brengt.  Uiteindelijk is het Merelbeke dat aan het kortste einde trekt en nog 2 maal weet te scoren.
Zo keren onze jongens met lege handen terug richting Sint-Niklaas, ondanks een schitterende remonte en de getoonde mentaliteit.
Nu vrijdag ontvangen we K.VC.Jong Lede in de Meesterstraat en gaan we terug voor de 3 punten.

Voor SPORTKRING speelden : Mo Alouachi, Mats De Bauw, Jordy Van Hauter  (86′ Gbeti Nkora),
Gilles De Saegher, Senn De Corte, Niel Van Dyck, Liam Van Driessche (45′ Ibrahim Ertürk), Tjorven Melis, Koffi Nyarko, Timothy Van Goethem ( 60′ Zef Struylaart), Steve Van Den Mooter (45′ Tite Kisoka Ndolo Ndolo)