Wedstrijdverslag Dikkelvenne – SKN Sint-Niklaas.

Sportkring Nieuwkerken Sint-Niklaas bekert verder :

Na strafschoppen plaatste onze eerste ploeg zich in Dikkelvenne voor de volgende ronde in de Croky Cup. Na 90’ stond de 1-1 op het bord al zat er zeker meer in en kon de penalty triller zeker vermeden worden. Sportkring startte sterk en Emmaneel kopte een perfecte corner van nieuwkomer Melens tegen de touwen. De dreiging bleef maar aan de overzijde kwamen we ook even goed weg. Het openingskwartier werd afgsloten met een pegel van Laref op de doelman. De thuisploeg probeerde wel maar het was tot tweemaal toe Verspeeten die dicht bij de 0-2 kwam maar zijn vizier stond niet goed gericht. Rusten met slechts 0-1 dus en dat vond ook trainer Kim Verstraeten iets te weinig.

“ Ik heb er mijn spelers aan de rust op gewezen om niet te lichtzinnig met de kansen om te springen want dat zou ons we eens zuur kunnen opbreken. Na de pauze zijn we bovendien vergeten te voetballen en kwam de thuisploeg iets meer opzetten. Nochtans kregen we via Panneel nog een dot van een kans op aangeven van Hakim maar ook hij miste van kortbij en dat was het keerpunt. Dikkelvenne maakte gelijk maar 1’ later had Hakim de hoek maar uit te kiezen maar ook hij miste onbegrijpelijk en konden we ons opmaken voor de penaltyloterij.

Verspeeten, Melens, De Witte en Erturk bleven foutloos en na een misser van de thuisploeg kon kapitein Schurmann ons naar de volgende ronde schieten maar dat gebeurde niet. Toen Dikkelvenne zijn laatste penalty hoog over doel trapte kon er met een beetje vertraging toch nog een klein feestje gebouwd worden.

 

Volgende week reizen we naar Rupel Boom, alvast een leuke affiche !

 

Sportkring speelde met : Merckx, Aerts, Schurmann, De Pauw, Emmaneel, Laref, Melens, Verheughe, De Witte, Verspeeten en Panneel ( Erturk )

 

Tekst : Sparremans