Wedstrijdverslag Bocholt – SKN Sint-Niklaas 2-1

Wedstrijdverslag Bocholt VV – SKNSN : 2-1.

Voor de eerste verplaatsing van het seizoen trokken we meteen naar het verre Bocholt. Alles is nieuw en opnieuw wordt het afwachten wat dit gaat geven.

In de beginfase is het voor beide ploegen wat zoeken maar na amper 4 minuten spelen komen de Klaasjes al een eerste keer dreigen, na een mooie aanval zet Verspeeten voor maar hij bereikt Martin net niet. De gastheren zijn gewaarschuwd. Zes minuten later is het weer Sint-Niklaas dat voor gevaar zorgt, Laref geeft mooi mee met Martin die hard op de doelman besluit. Daarna valt het wat stil en gaan we naar de 21steminuut wanneer Laref een gemeten voorzet geeft naar Verspeeten, die laatste trapt over. Twee minuten later komen dan toch nog eens de gastheren voor in het stuk maar op hun poging gaat Merckx goed plat. Tien minuten voor rusten is het dan weer de beurt aan Bocholt maar pakt Merckx uit met een schitterende reflex en duwt de bal in hoekschop. Die corner red hij in eerste instantie nog maar in de rebound maakt hij geen schijn van kans en staat het ietwat tegen de gang van het spel in 1-0. In de 42steminuut krijgen de bezoekers een hoekschop, de bal komt bij Verspeeten die nagenoeg perfect kopt maar is het nu de thuisgoalie die de meubelen red. Zo gaan we rusten met een 1-0 achterstand na een toch wel leuke eerste periode.

Na de koffie schieten de Klaasjes het best uit de startblokken en proberen de achterstand zo snel mogelijk weg te werken. We zijn dan ook nog maar twee minuten bezig wanneer De Witte een goede voorzet geeft en is het Martin die net niet tot scoren komt . In de daaropvolgende corner is het ook net niet. Daarna zakt het tempo bij de bezoekers en moeten we al naar de 70steminuut gaan vooraleer er nog iets gebeurd. Het zijn  de gastheren die dan op hoekschop opnieuw scoren : 2-0. Het appel voor handspel haalt niets uit. Drie minuten later is er wel handspel gezien door de leiding en gaat de bal terecht op de stip. Verspeeten zet die penalty feilloos om en krijgen we terug een wedstrijd : 2-1. Die strijd komt er niet meer en in de slotfase komen we nog een paar keer goed weg maar Merckx staat goed te keepen.

Het eerste verlies is een feit maar om nu te zeggen dat we een hele wedstrijd onder vind ik ook niet. Of de gastheren bij de titelfavorieten horen durf ik ook niet stellen wel hebben we een les in efficiëntie gekregen , twee grote kansen , tweemaal een doelpunt. Volgende week vind het jeugddefilé plaats en spelen we tegen Capellen.

Voor Sint-Niklaas speelden: Merckx, Schurmann, Aerts , Verheuge , Melens ( 63’ Panneel ) , Martin , De Pauw , De Witte ( 75’ Erturk ) , Laref , Verspeeten , Emmaneel.

 

KVA