wedstrijdverslag: Avanti Stekene – SKN Sint-Niklaas (beloften)

“We have to have the mentality that we have to work for everything we’re going to get” (Stephen Curry)

Vrijdagavond startten onze beloften de terugronde in hun reeks. Hiervoor trokken ze naar Stekene om de reserven van Avanti Stekene partij te geven. Van de heenwedstrijd, eind augustus 2018, onthouden we 2 zaken : een 0-4 nederlaag en qua gemiddelde leeftijd zowat de oudste ploeg in de reeks (Stekene 24,1 jaar versus 18,8 voor SKNSN), alsook enkele ex SKNSN spelers in de rangen en 2de in het huidige klassement. Vraag was of en hoe onze jongens de rug zouden rechten na de nederlaag op Gent en of er sprake zou zijn van het zogenaamde “shock effect” bij de trainerswissel.
Het eerste kwartier gaat gelijkopgaand. Beide teams vertrekken vanuit een degelijke organisatie waardoor we niet echt kansen kunnen noteren. Het is op minuut 15 wanneer Stekene een corner krijgt. Terwijl onze jongens voor een zoneverdediging kiezen, reageren zij te laat op een speler die vanuit de 2de zone naar voor loopt en daar de laag getrapte hoekschop mooi ts een hoop benen in het hoekje legt. 1 – 0 Staat er op het scorebord.
Je kan niet zeggen dat onze jongens “van hun melk zijn” want ze gaan naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer, zonder hierbij de organisatie uit het oog te verliezen. Zo zet Stijn in minuut 24 sterk door op zijn flank, maar kan Timothy enkel naast besluiten. Ongeveer op het half uur volgt er dan “een dot van een kans”. Tite kan op de flank enkele tegenstanders omzeilen, gaat de 16 in en zet voor op doel waar Gilles alleen voor de thuisdoelman staat maar die slaagt erin het shot vanop 1 meter te redden. De rebound wordt net naast gewerkt. Hier had de gelijkmaker op het bord kunnen staan. Kort voor rust gaat Stijn de linkerflank af, zet voor, maar de bal blijft in de 16 meter hangen. Gilles dan maar terug legt op Niel die de bal vanop zo’n 20 meter op de wreef neemt en zijn schot op de doelpaal zitten “spatten”. Na een aangename eerste speelhelft gaan we rusten met een kleine achterstand. Alles is dus nog mogelijk.
We zijn 8 minuten in de tweede speelhelft wanneer onze jongens een serieuze tik krijgen. Na een hoekschopfase voor Stekene wordt de bal voorgezet. Doordat SKNSN goed uitstapt staan 4 Stekenespelers – netjes naast elkaar – een half metertje buitenspel. De kopbal gaat in doel en….wordt goedgekeurd! Een clear error van de scheids en onze jongens voelen zich hier – terecht – benadeeld ( reporter ter plaatse stond op dat moment toevallig goed gepositioneerd om duidelijk buitenspel vast te stellen). Geen lijnrechters, laat staan een VAR (ook al is de meerwaarde hiervan een punt van discussie) dus de taak van de scheids is in deze situaties niet altijd makkelijk te noemen. Dit is voor onze jonge gasten het signaal om de druk te verhogen. Het duurt slechts enkele minuten vooraleer dit ook zijn vruchten afwerpt. Het is Timothy die zijn schot eerst nog gestopt ziet worden door de thuisdoelman, maar Stijn is goed gevolgd om de afvallende bal in doel te werken. Een terechte 1-2 is een feit. De intenties van onze jongens zijn zeer duidelijk : erop en als het effe kan erover. SKNSN houdt de druk aan maar het ontbreekt enerzijds aan efficiëntie, anderzijds is het de thuisdoelman die zijn ploeg meermaals overeind weet te houden. In minuut 67 krijgen we dan toch loon naar werken wanneer Jordi – na wat geharrewar in de 16 meter – de bal weet binnen te werken. Een verdiende 2-2 en dit is ook de einduitslag ondanks verdere pogingen om de 3 punten mee terug naar Sint-Niklaas te nemen.
We zagen een energiek Sportkring en vooral een team met een schitterende mentaliteit. Deze mentaliteit vasthouden gasten en hard blijven werken doorheen de week.