“We zijn toch ontgoocheld”

Knappe goal van jonge Arne Emmaneel levert Sint-Niklaas slechts punt op tegen City Pirates

Sint-Niklaas kwam op het veld van City Pirates niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Waaslanders kwamen al relatief snel op voorsprong via een rake pegel van Arne Emmaneel.

“De ontgoocheling is erg groot”, zegt Arne Emmaneel, die niet ongehavend uit de strijd kwam op het veld van City Pirates. De vele schaafwonden spraken boekdelen. Maar dat deerde hem niet echt, het was het zure gelijkspel dat hem dwarszat. “We startten goed en kwamen 0-1 voor, maar op hoekschop kon City Pirates toch nog gelijkmaken. Jammer, maar het is nu zo. Oké, mijn goal mocht er zijn, zeker omdat ik niet vaak scoor. Maar als dat doelpunt dan maar een punt oplevert, dan is dat toch sneu. Eén kans voor rust en meteen goal, dan is het toch jammer dat we die lijn nadien niet hebben kunnen doortrekken. Misschien hadden we onze halve kansen moeten benutten, want als het 0-2 was geworden, dan was de match wellicht gespeeld geweest. We hebben nog geprobeerd na die 1-1, maar het kwam er niet meer uit. Na de rust vonden we geen antwoord op hun gewijzigd spelsysteem, dus zoiets moet volgende keer beter. Met een punt schiet je niet echt op, maar het is beter dan niets. City Pirates staat onder ons, dus we kwamen voor de drie punten. Dan kan je niet anders dan spreken van een ontgoocheling. Jammer, want voor rust stond het echt goed. Nadien was de organisatie wat weg en dat heeft ons genekt”, zegt Emmaneel, die al vooruitblikt.

“Hetzelfde brengen en elke keer drie punten nastreven. Dan zien we wel waar we uitkomen. De vijfde plaats blijft onze ambitie. Begin dit seizoen was er niet echt een doel vooropgesteld, maar als je ziet hoe we zijn gegroeid, dan mag je die plaats toch wel ambiëren. Het punt in Merksem is niet slecht om op voort te bouwen, maar het blijft jammer dat het er geen drie zijn geworden.”

Bron:GVA