“We verliezen hier twee punten”

Duffelspeler Lode Vertonghen wilde zo graag winnen bij zijn ex-club

Voor Lode Vertonghen was het zaterdag een speciale wedstrijd. De centrale verdediger keerde terug

naar de club waar hij letterlijk en figuurlijk groot geworden was. Het Sint-Niklase publiek was hem

nog niet vergeten, maar tijdens de negentig minuten telde enkel Duffel.

“Er zat veel meer in dan dit gelijkspel. We verliezen twee punten, zo voelt dat toch aan meteen na de match”, zucht Lode Vertonghen. “Met uitzondering van het eerste kwartier waren wij de dominante ploeg, maar we vergaten gewoon om onze kansen af te wachten. En ik vrees dat het in voetbal nog altijd daarom draait”, zegt hij met een groen lachje rond de lippen. “We hadden hier zo graag de drie punten gepakt, daarmee zouden we dan tot op één punt van Sint-Niklaas genaderd zijn. We hebben die punten nog heel hard nodig, want het wordt spannend onderin. Jammer dat we ze niet konden pakken, want ze waren echt wel haalbaar. Of we ons echt zorgen moeten maken? Dat is misschien een groot woord, maar je moet ook realistisch blijven en naar de cijfers kijken. De ploegen die bij ons in de buurt staan, halen ook punten en ik denk dat zelfs Sint-Niklaas met hun vier punten extra nog niet gerust mag zijn. Het blijft uitkijken, want de strijd is zeker nog niet beslecht. Turnhout blijft regelmatig winnen, City Pirates en Spouwen-Mopertingen ook. Dat komt wel vaker door sommige ploegen die in financiële problemen zitten en waarbij de spelers niet meer voluit voor alles gaan. Op die manier komt in de tweede kolom terug alles bij elkaar en dat is wel een gevaarlijke evolutie. In deze ploeg hebben we echt wel kwaliteit genoeg om daar bovenuit te groeien en om ons geen zorgen te moeten maken, maar we moeten wel beseffen dat er geen overschot is op de plaats waar we nu staan. We moeten dringend meer punten pakken.”

“We hebben op Sint-Niklaas driekwart van de match gedomineerd op een vrij moeilijk bespeelbaar terrein. Ondanks die staat van het veld hebben we soms heel mooi voetbal laten zien. Het eerste kwartier stonden we gewoon te slapen en dan kom je op achterstand, maar nadien hebben we ons heel goed herpakt en er waren zeker zes of zeven echt honderd procent kansen om te scoren. Zelf kreeg ik er ook eentje, maar als de bal er echt niet in wil, wordt het moeilijk.”

Hoe graag had Vertonghen hier die winnende goal gemaakt? “Ik hoef daar niet om te liegen dat ik hier heel graag gescoord en gewonnen had, maar dat is iedere week het geval, ongeacht wie de tegenstander is. Voor mij was dit een heel speciale match. Ik kom hier nog altijd graag terug. Tussen mijn 14de en mijn 21ste heb ik hier gevoetbald. In die periode heb ik heel mooie momenten meegemaakt. Net zoals in Temse is het hier altijd een beetje thuiskomen voor mij.”

Bron: GVA