“We kwamen overal een stapje te laat”

SKN Sint-Niklaas van Sietse Vispoel slikt zware 0-4-nederlaag tegen Zwevezele

Ook na de wedstrijd tegen Zwevezele blijft Sint-Niklaas troosteloos laatste. Na de 4-0-nederlaag vorige week op Oudenaarde ging het nu voor eigen volk met 4-0 onderuit.

“Het was een heel ambetante match voor ons”, zegt Sietse ­Vispoel. “We begonnen niet echt slecht, maar na dertien minuten kwamen we toch weer op achterstand. Handspel in de zestien, het gebeurde allemaal tijdens een sprong, ik denk niet dat het opzettelijk was, maar het is wel penalty en dan ben je meteen op achtervolgen aangewezen. Als het dan enkele minuten later 0-2 wordt, dan weet je dat het voor ons heel moeilijk wordt.”

Vlak na de rust kreeg Sint-Niklaas vanop elf meter dan de kans om weer in de wedstrijd te komen, maar zelfs de strafschop ging niet binnen.

Vispoel: “Tja, als je zelf niet scoort en je maakt enkele individuele fouten maken, dan kan je geen enkele match winnen. Voor rust waren we eigenlijk al weggespeeld en kwamen we telkens overal een stapje te laat. Als we de bal dan toch konden heroveren, waren we die meteen weer kwijt. En ja, die blessures helpen natuurlijk ook niet. We hebben sowieso al een krappe kern en als er dan nog enkele spelers wegvallen, wordt het al helemaal moeilijk. Ik denk dat we tegen Zwevezele met minstens vijf jongeren speelden die voor dit seizoen nog nooit op dit niveau gevoetbald hebben.” (hmb

 

SKN Sint-Niklaas 0

Zwevezele 4

SCHEIDSRECHTER: Colebunders.

DOELPUNTEN: 13’ Yagan (strafschop) 0-1, 23’ Van De Velde 0-2, 55’ Van Driessche 0-3, 82’ De Smet 0-4.

SINT-NIKLAAS: Londot, Aerts, Goossens, Vis­poel, Geerts (60’ Van Reeth), Cappan, Van Den Bossche (72’ Van Der Coelden), De Corte, Van Remoortere, De Saeger, Charmaoui (64’ Ertürk).

ZWEVEZELE: Depaepe, Minne, Van De Velde, Vandendriessche, Bataille, Provoost, Verzele (71’ Emmaneel), De Rock (77’ Van Heuverzwyn) , Marmitte, Coussement, Yagan (67’ De Smet).

GELE KAART: 49’ Van De Velde.

Bron: GVA