“We kwamen goed weg tegen sterk Turnhout”

Trainer Kim Verstraeten

Coach Kim Verstraeten zoekt geen excuses na de troosteloze brilscore. ”Hier schieten we weinig mee op. Turnhout komt wel niet dichter bij ons in de rangschikking, wat het enige positieve is.” 

Turnhout knokte vol voor de drie punten, waardoor Sint-Niklaas naar achter werd gedwongen. “De eerste twintig minuten hadden we het heel lastig met de hoge pressing van Turnhout, maar dat hadden we vooraf ook wel verwacht. Het behoud wordt steeds moeilijker voor hen. Wij hebben nog een inhaalmatch voor de boeg om eventueel wat op te schuiven, maar we scoorden de voorbije weken heel moeilijk. Nu waren er ook maar enkele kansjes, maar als we eerlijk zijn moeten we toegeven dat we vooral goed wegkwamen.”

Ook de coach was lovend voor de prestatie van doelman Merck. “We konden alweer terugvallen op een heel goede keeper. Jelle hield ons in de match. Die bal op de paal was niet te pakken en dan misten ze helemaal op het einde. Onbegrijpelijk. Als je dat allemaal optelt, moet je tevreden zijn met dat gelijkspel.” (hmb)

Bron GVA