“We komen in de greep van achtervolgers”

Twee rake kopballen van Robbe Kil deden de wedstrijd in het voordeel van Cappelen kantelen. “We wisten dat we op onze hoede moesten zijn voor de hoge voorzetten, maar lieten ons toch twee keer verrassen”, baalt Jelle Merckx. Bij Sint-Niklaas zat er zeker een gelijkspel in. De bezoekende doelman toonde in de eerste helft enkele keren zijn betrouwbaarheid op kopballen van de infiltrerende Robbe Kil. “Ik moest zeker geen wonderen verrichten”, relativeert Jelle Merckx zijn reddingen. “We speelden goed georganiseerd en gaven weinig weg. De thuisploeg had meer balbezit, maar we speelden georganiseerd en konden verschillende keren goed uitbreken. De opbouw en afwerking bij ons doelpunt was perfect, maar spijtig genoeg moesten we kort voor de rust toch een tegentreffer incasseren.” Betwistbare arbitrage De pauze had Sint-Niklaas goed gedaan. De bezoekers kwamen gretig uit de kleedkamers maar helaas leverde dat geen resultaat op. “Vlak na de herneming lieten we de kans liggen om de wedstrijd wellicht in zijn definitieve plooi te leggen. Helaas schoot Murat Akin op aangeven van Niels Martin over. Als we toen op voorsprong waren geklommen, hadden we de kat uit de boom kunnen kijken en konden we de thuisploeg verplichten om meer risico’s te nemen. Na het tweede doelpunt hebben we nog alles of niets gespeeld om het tij te keren, maar het zat uiteindelijk niet mee. Ook de arbitrage was niet van aard om tempo in de wedstrijd te krijgen en zorgde herhaaldelijk voor wrevel met betwistbare beslissingen. Door deze nederlaag missen we de kans om een kloof te slaan en onze klassering te verstevigen. We komen weer in de greep van de achtervolgende groep en dat strookt niet met onze ambities.”(en)

2de amateurklasse b

Cappellen 2

SKN Sint-Niklaas 1

De thuisploeg dicteerde de wet maar de bezoekers waren efficiënt. Op een teruglegger van Emmaneel opende De Witte de score. Merckx stopte twee gevaarlijke kopstoten van Kil, maar kort voor de rust knikte de Cappellenaar toch op aangeven van Cornelissen onhoudbaar in de benedenhoek. Het waren de bezoekers die het gevaarlijkst uit de kleedkamers kwamen. Met een schot over zorgde Akin voor het eerste grote gevaar na de rust. Kil en Cornelissen kwamen dicht bij succes. Nadat Panneel voorlangs had geschoten, kopte Kil op hoekschop van Deckers raak. In het bezoekend slotoffensief ging een kopbal van Panneel via de lat over. (en)

CAPPELLEN: Joossens, Lenaerts, Volant, Geuens, Deckers, Willemsen (74’ Destoop), Kil, Bouwman, Faria Da Silva (73’ De Vriese), Cornelissen, Mathyssen (78’ De Beukelaer). 

SKN SINT-NIKLAAS: Merckx, Vispoel, Schurmann, De Pauw, Emmaneel (86’ Melens), Martin, Verheuge, Aerts, De Witte (51’ Ertürk), Akin, Panneel.

Doelpunten: 17’ De Witte 0-1, 41’ Kil 1-1, 66’ Kil 2-1. 

Gele kaArT: Cornelissen.

Bron: www.gva.be