“We kijken naar boven”

Yannick Aerts hoopt op een nieuwe stunt tegen de buren uit Temse

Zaterdag staat de derby tussen SKN Sint-Niklaas en Temse op de kalender. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt in de stand amper drie punten. Wie dat enkele maanden geleden had durven te voorspellen werd met pek en veren ingesmeerd en voor eeuwig uit de stadions verbannen. Yannick Aerts, aanvoerder van Sint-Niklaas, en Steven Schurmann, die met Temse terugkeert naar de Meesterstraat, blikken vooruit op de derby

Had jij durven te dromen dat je halfweg de competitie naast Temse zou kunnen staan?

Yannick Aerts: “Waarschijnlijk niet, maar na onze zeven op negen hebben we een flinke opmars gemaakt en nu kijken we naar boven in het klassement. Het doet deugd dat we weg zijn van de laatste plaats. Dat is vooral het gevolg van de geweldige sfeer in de groep, die zich vertaalt in punten.”

 

Is de terugkeer van Steven Schurmann en Niels De Pauw voor jullie een extra motivatie?

“Het is uiteraard speciaal, zeker voor Steven, die hier zo lang heeft gevoetbald en dan toch besloot te vertrekken, maar zelfs zonder dat extra pigment is de derby tegen Temse altijd een speciale wedstrijd. Het klopt dat De Pauw en Schurmann allebei vertrokken in een heel woelige periode in de club. In de spelersgroep is daar nu weinig van te merken maar achter de schermen wordt er hard gewerkt. Dit is zo’n mooie club met een geweldige accommodatie. Die moet zich in tweede kunnen handhaven.”

Steven Schurmann: “Een gevoelige verplaatsing”

“We moeten niet zeveren: dit is een gevoelige verplaatsing”, geeft Steven Schurmann van Temse toe.

“Ik keer met gemengde gevoelens terug naar de Meesterstraat. Samen met de familie Van Lijsebetten beleefde ik er mooie jaren, maar het afscheid was er eentje in mineur. Toch wil ik een misverstand uit de wereld helpen. Zo wil ik benadrukken dat Guido Van Lijsebetten deze zomer op een training naar mij en Niels De Pauw is gekomen en heeft gevraagd te willen vertrekken omdat het financieel niet anders kon. De club zou ons niet kunnen betalen. Meteen werd een hoofdstuk afgesloten.”

“Maar blijkbaar staat er nog iets, want de Klaasjes sprokkelden de voorbije drie weken zeven punten, terwijl wij er amper drie pakten . Sint-Niklaas heeft dus duidelijk nog een kwalitatief sterke groep met veel jeugd. Ik vind dan ook dat niet wij maar de Klaasjes als favoriet aan de derby beginnen. Wij moeten eerlijk zijn met onszelf en de match beginnen met één puntje in het achterhoofd. Wij moeten simpelweg de kat uit de boom kijken en trachten een doelpuntje te maken. Scoren lukt inderdaad niet goed, maar dat geldt ook voor Sint-Niklaas. Samen met Westhoek hebben we zowat de minst productieve aanvallen van de reeks.”(hmb/divb)

Bron: GVA

1 Comment

  1. De stunt is er jammer genoeg niet gekomen maar er werd wel grotendeels goed gevoetbald. Cijfers zeggen niet alles. Een gelijkspel was eerlijker geweest. Verschil tussen geluk en ongeluk.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.