“We hadden tegen Turnhout op zege gerekend”

Niels De Pauw beseft dat een gelijkspel voor Sint-Niklaas te weinig is

Meteen na affluiten vierde de teleurstelling bij Niels De Pauw hoogtij. SKN Sint-Niklaas was er voor de zesde keer op rij niet in geslaagd te winnen. “Deze 0-0 tegen Turnhout is echt triestig”, weet ook de teleurgestelde verdediger.

Een thuismatch tegen Turnhout, voorlaatste in het klassement, leek nochtans de kans om het blazoen wat op te poetsen. “Deze 0-0 is echt triestig”, zegt de rijzige centrale verdediger. “We moeten geen excuses zoeken. Iedereen had op drie punten gerekend. Met deze uitslag zijn we dan ook niet tevreden. We hebben geprobeerd, maar er zat te weinig in.”

Turnhout voetbalde aardige en maakte het Sint-Niklaas moeilijk. “De beste kansen waren voor Turnhout. Dat moeten we ook meenemen in onze analyse. We kwamen enkele keren goed weg, enkele malen op het einde kon doelman Jelle Merckx een schot afblokken. Dankzij Jelle zijn we niet onderuit gegaan. Dat zijn signalen dat het niet goed loopt, ook al hebben we zelf ook enkele mogelijkheden bij elkaar gespeeld om tegen te prikken.”

“Die overwinning blijft nu al een tijdje uit en dan voel je de stress in de ploeg toenemen, iedereen raakt iets te gemakkelijk geprikkeld. Toch moeten we daar positief op reageren en de koppen bij elkaar steken”, oordeelt De Pauw.

“Het draait niet zoals we willen”

“Op zich kunnen we onszelf weinig verwijten, we waren aan die match begonnen met de volle intentie om drie punten te pakken. Maar op dit ogenblik draait het niet zoals we willen, het geluk is ook niet aan onze kant en als we eerlijk zijn moeten we durven toe te geven dat de kwaliteit er niet altijd is.” 

Speelde het veld parten? “Dat is geen excuus maar het veld is ook niet meer wat het geweest is. Dat is zeker niet de reden waarom we niet konden winnen. De Turnhoutse spelers hadden daar ook hun bedenkingen bij, maar dit is natuurlijk voor iedereen hetzelfde”, besluit de verdediger.

Bron GVA