“We geven geen geschenken”

SHet spektakelstuk tegen Berchem van twee weken geleden zindert nog na bij SKN Sint-Niklaas en nu is er opnieuw een thuismatch. Uitzonderlijk op zondag komen de buren uit Hamme op bezoek. Die kunnen de punten best gebruiken, maar daar heeft Sietse Vispoel geen oren naar: “Wij geven geen geschenken.”

Hebben jullie na de 5-3 tegen Berchem zin in een nieuw spektakelstuk?

Sietse Vispoel: “Dat gaan we zondag zeker proberen. Op basis van de stand lijkt Hamme een haalbare kaart, maar je mag nooit de tegenstander onderschatten. Uit de match tegen Berchem hebben we ook de drie tegengoals onthouden. Er is de voorbije week wel aan gewerkt, maar we moeten dat ook niet hoger inschatten dan nodig. Onze defensieve organisatie was nooit een probleem. We staan gekend voor ons defensief blok, maar op een seizoen zit er altijd wel een match tussen waar je er meer binnenkrijgt dan verwacht.”

Voor jullie kan het seizoen niet meer stuk maar Hamme heeft niet veel overschot. Verwacht je een gemotiveerde tegenstander?

“Ze presteren nogal wisselvallig en ze zullen er zondag wel staan, maar wij willen er alles aan doen om ons seizoen goed te eindigen. De top vijf is voor ons een duidelijke doelstelling. We staan daar nu en we willen daar blijven. We geven geen geschenken en zo hoort het ook.”

Er was wel wat verloop tijdens de winterstop. Hoe kijk je daar tegenaan?

“Het is eigen aan het moderne voetbal dat spelers zelfs tijdens het seizoen andere keuzes maken. Het gebeurt op elk niveau en ik vind het zeker geen vorm van competitievervalsing omdat dit in vrijwel alle gevallen niet uitstraalt op het geheel van de groep. Wij zagen Laref en Panneel vertrekken. Hakim was de grote man in Sint-Niklaas. Voor ons kwam zijn vertrek niet helemaal onverwacht, want in de kleedkamer wordt ook met elkaar gesproken. Murat Akin vult die rol nu in, zij het op een iets andere manier.”

Waar ligt jouw toekomst?

“Er zijn nog verschillende pistes open, maar een mogelijke verlenging in Sint-Niklaas staat op de eerste plaats.”

Bron: www.GVA.be