“Twee vroege tegengoals hebben ons de das omgedaan”

“Die twee vroege tegengoals hebben ons de das omgedaan”, zegt doelman Jelle Merckx. “Hierdoor moesten we ons systeem aanpassen. Als we dat niet had hoeven te doen, waren we minstens de evenknie van Hamme, misschien zelfs beter. Die 1-2 vlak na rust brak de match weer open, maar dan krijg je die 1-3 na een fout die er geen was.Dat was bij het tweede Hamse doelpunt ook al het geval. Het is dan uitermate jammer dat ze uitgerekend uit die vrije trap scoren. Na die aansluitingstreffer hebben we heel veel pressie vooruit gezet. Dat leverde een paar goed getrapte hoekschoppen op waar we niks mee deden en dan waren er ook twee knappe reddingen van keeper De Vroe.

Hamme bleef gevaarlijk op de counter maar wij moesten proberen die achterstand weg te werken. Dan ga je achterin met drie man spelen en dan weet je vooraf dat er ruimte komt en dat Hamme onvermijdelijk kansen zal krijgen.”

“De zware blessure van Robbie Ringoet heeft eigenlijk weinig invloed gehad op het matchverloop. Ik vind het bijzonder erg voor hem en ik wens hem een heel spoedig herstel, maar ik had verwacht dat de bezoekers door dit incident aangeslagen zouden zijn en dat bleek niet echt het geval. Ik weet niet of dat in de kopjes van de spelers blijft hangen om wat makkelijker het voetje terug te trekken. Als keeper sta je niet in die positie.”

Vanwaar die frustratie na de match? “De scheids was wel heel zwak. Iedereen was verrast dat er plots een vrije trap kwam die naar de tweede goal leidde en bij de derde net hetzelfde. We hoeven ook niet alles op die man te steken, maar als je de match een beetje aanvoelt, weet je toch dat je hiervoor niet hoeft te fluiten. Dan kan je wel zeggen dat wij bij die standaardsituaties niet goed gepositioneerd stonden, maar eigenlijk hadden die situaties er niet mogen komen.”

Merckx moet wel heel erg lang nadenken bij de doodsimpele vraag of hij voor volgend seizoen reeds een overeenkomst heeft bij Sint-Niklaas. “Ja, zeker. Maar ik heb heel veel ambitie en ik hoop dat dit bij Sint-Niklaas kan. Ze weten dat hier ook en ik zeg niet meteen dat ik mijn contract zal verbreken, maar als er een mogelijkheid komt om één of twee reeksen hoger te spelen dan kan er zeker gepraat worden. Die clausule is trouwens in mijn contract vastgelegd.”(hmb)