“Toch zit er muziek in deze jonge groep”

SKN Sint-Niklaas van trainer Robby Kerremans is een maatje te klein voor Oudenaarde.

2de amateurklasse A

Oudenaarde 4

SKN Sint-Niklaas 0

Sint-Niklaas leed een zware 4-0-nederlaag op Oudenaarde, maar Sint-Niklaas-trainer Robby Kerremans bleef na afloop optimistisch.

“Ik ben een pak minder ontgoocheld dan na het 1-0-verlies van vorige week bij Westhoek. We hebben dit keer heel goed mee gevoetbald en kregen zelfs de kans op de 0-1. De Vroe redde en aan de overkant werd het meteen 1-0. Toen Oudenaarde de tweede keer in ons strafschopgebied kwam, stond het 2-0. Op zo’n cruciale momenten merk je het verschil in kwaliteit, ervaring en efficiëntie tussen beide ploegen, maar dat wisten we voor het seizoen begon ook al.”

De cijfers zijn zwaar, maar de nederlaag zal volgens Kerremans niet blijven hangen.

“Ook de tegenstrevers waren na afloop lovend over het voetbal dat we brachten, al moet ik toegeven dat we na de rust in balbezit iets te weinig geforceerd hebben. Maar wat wil je met jongens die amper achttien zijn. Ze doen meer dan wat we van hen verlangen. Het is voor hen iedere week opnieuw knokken om het hoofd boven water te houden. Het harde werk op training loont. Vergeleken met vorige week was het dit keer supergoed. Dat blijkt niet uit de uitslag, maar toch zit er muziek in deze jonge groep”, aldus de trainer. (hmb)

DOELPUNTEN: 7’ Habbas 1-0, 16’ Martens 2-0, 52’ Vandenheede 3-0, 56’ Habbas 4-0.

OUDENAARDE: De Vroe, Belmans, Desmet, Van Ruyskensvelde, Van Waeyenberghe, Heirwegh (62’ Boguhe), Vandenheede, Jabar, Martens (71’ D’Hoore), Verstraete, Habbas (78’ Vervaecke).

SINT-NIKLAAS: Londot, Aerts, Goossens, De Corte, De Bauw, Vispoel, Melens, Gharmaoui, Ertürk (59’ Van Der Coelden), De Saegher ( 45’ Cappan), Van Remoortere (73’ Erturk).

GELE KAARTEN: Heirwegh, Vispoel, Van Der Coelden, Aerts.

Bron: GVA