“Tevreden zo lang we boven de degradatiezone blijven”

Maarten Goossens had wel graag gewonnen van Temse

Veel volk, een grimmige sfeer zowel op als naast het terrein, en zowel bij Temse – De Pauw en Schurmann – als bij Sint-Niklaas – Goossens en Van Remoortere – spelers tussen de lijnen die vorig seizoen in de andere kleedkamer zaten. De Wase derby loste alle verwachtingen in en eindigde op 1-4.

Was dit voor jou een speciale wedstrijd?

Maarten Goossens: “Natuurlijk want ik ben niet vergeten dat ik vorig seizoen, bij Temse, mijn eerste minuten kreeg in tweede amateurklasse. Bovendien lopen er daar nog jongens met wie ik samenspeelde. Gekende gezichten. Ook bij de sportieve staf trouwens en in de bestuurskamer. Ik had dan ook graag gewonnen.”

Het eerste wedstrijdgedeelte was voor Sint-Niklaas.

“Wij hadden inderdaad de eerste kansen. We hadden minstens vier mogelijkheden maar konden er geen benutten. Uiteindelijk werden we genekt door een strafschop. Ik betwijfel al of het wel een fout was en weet zeker dat het buiten de zestien was. De bal ging alleszins op de stip en Luyckx scoorde. Weinig minuten later kregen we dan een own goal tegen. Onze eerste twee tegendoelpunten waren geschenken.”

Na de zeven op negen leken jullie gelanceerd. Is dit terug naar af?

“Dit is natuurlijk een domper op het gebeuren. Zeker omdat we de nederlaag lieten optekenen in een derby. Al kunnen we niet ontkennen dat Temse teert op ervaring en kwaliteit, terwijl wij het moeten stellen met jongeren die ook kwaliteiten hebben maar nog veel moeten leren.”

Je bent bij Temse vertrokken omdat er zogezegd geen ploeg meer ging zijn.

“Alleen Siali speelt daar nog. Ook hij maakte vorig seizoen zijn minuten, maar verder bleef er niemand over. Temse is deze zomer dan gestart met slimme transfers die niemand verwachtte. Goede transfers met ervaring uit derde amateurklasse. Bovendien een topspits zoals Nfor.”

Hoe ervaart je de overstap naar Sint-Niklaas?

“We wisten dat het moeilijk zou worden. We hebben geen ervaring in tweede amateurklasse. Ik speel alle matchen en we pakken af en toe punten. Zo lang we boven de degradatiezone kunnen blijven, ben ik tevreden.”

 

Maarten Gooseens in duel met Ernest Nfor.

Bron: GVA