Svelta Melsele – SKN Sint-Niklaas (beloften)

Vrijdagavond trok ons beloftenelftal naar Melsele.  1 Punt wist Melsele tot dan bijeen te voetballen, goed voor een voorlopige laatste plaats.   Dat spelen tegen een staartploeg geen garantie op succes is, werd al meerdere malen bewezen.
Jammer dat onze jongens net dat over het hoofd zagen en teveel spelers onder hun niveau stonden te voetballen.  Weinig beweging zonder bal waardoor maar al te dikwijls voor de lange bal werd gekozen.  Bij balbezit werd de beperkte ruimte die er was op het smalle veld zelf dicht gelopen en liepen we elkaar voor de voeten.  Teveel spelers die hun bal zo graag zien dat ze vergeten deel uit te maken van een team.  Laat de bal het werk doen, zeker wanneer maar al te vaak eindeloze dribbels op balverlies uitdraaien.  De 2de bal is niet bedoel om naar te kijken maar om voor te “vechten”.  En gasten… speel met “goesting” ( en train met goesting).
De beginscore zou ook de eindscore blijven en daarvoor mogen we – en dit mag gezegd worden – onze doelman Mo Alouachi tot 2x toe de handjes kussen (mooie voetreflex en schitterende kattensprong).
Volgende wedstrijd spelen de beloften thuis in de Meesterstraat.  Merelbeke, die na een zeer sterke start punten laten liggen, is dan onze tegenstander.  Laat ons die 3 punten thuis houden maar bedenk:
“We have to have the mentality that we have to work for everything we’re going to get”
  (Stephen Curry)