Spouwen-Mopertingen maandag 22/04

SKN Sint-Niklaas werkt de uitgestelde wedstrijd op Spouwen-Mopertingen af op maandagnamiddag om 15 uur. Voor Niels De Pauw niet meteen de aanleiding voor een spontaan vreugdedansje. 

“Ik vind het allemaal wat dubbel. In het paasweekend op een maandagnamiddag, dat zijn we niet gewend en dat brengt heel onze traditionele planning in de war. Nu is er vrijdag geen training en hebben we voor zaterdag een individueel loopprogramma. Tel daarbij dan ook nog een lange, warme busrit en dan weet je dat we best met een goed resultaat naar huis komen.”

“Na de zege van vorige week is het hoogst haalbare de vijfde plaats. Laat ons daar maar op focussen en proberen om de negen resterende punten nog te pakken. Het is niet omdat er geen dreiging meer is dat we alles plots moeten loslaten, er zitten ook een paar studenten in de groep en die vinden de winstpremies best wel leuk. Bovendien kunnen we ook de buren van Hamme misschien een handje toesteken in het strijd om zich te redden maar dan moeten ze natuurlijk zelf ook wel hun ding doen in de inhaalmatch tegen Vosselaar. Ik heb niks tegen de mensen van Spouwen-Mopertingen maar met het oog op volgend seizoen zie ik ons toch liever een derby tegen Hamme spelen.”

“Voor Spouwen-Mopertingen liggen de kaarten heel anders, zij hebben de punten heel hard nodig. We houden rekening met een moeilijke match maar de stuntzege van vorige week tegen Hasselt heeft ons vertrouwen enorm de hoogte ingejaagd. De weken voordien verloren we niet vaak maar we speelden telkens gelijk. Hierdoor bleef het goed gevoel binnen de groep lange tijd achterwege.” (hmb)

Bron GVA