“Slechts paar minuten nodig voor doelpunten”

Senn De Corte (Sint-Niklaas) is altijd blijven geloven in de goede afloop

Waanzinnige vreugdetaferelen na de late gelijkmaker. Het enthousiasme van trainers Robby Kerremans en Raf Joosten slaat over op de piepjonge Sint-Niklase groep. Senn De Corte, een krullenbol van amper 17 met blokjes op de tanden, is de positieve spraakwaterval van dienst.

“In een knotsgek laatste kwartier zijn we erin geslaagd om een punt thuis te houden”, zegt hij. “De tweede helft zijn we enorm gemotiveerd uit de kleedkamer gekomen en hebben we heel aanvallend proberen te spelen. Ik vind dat we dit punt dik verdiend hebben. Vooral in de eerste helft zijn we niet in de buurt van de Hamse goal gekomen. Tijdens de rust was het duidelijk dat het beter zou moeten als we iets wilden rapen. Dan is er maar één manier: de koppen samensteken en er in groep voor gaan. Zo zou het altijd moeten gaan. We hebben ons heel goed herpakt, de combinaties die voor rust niet lukten, kwamen er nu wel uit. Dit moeten we volhouden en doortrekken naar volgende week, maar dan moeten we wel vanaf de eerste minuut bij de zaak zijn.”

Zulte Waregem

“Of ik er zelf nog in geloofde tijdens de rust? Natuurlijk, als sporter moet je altijd in jezelf en je team geloven”, klinkt het bijna verontwaardigd alsof iemand de kwaliteit van dit team in vraag zou durven stellen. “Het maakt niet uit hoe groot de achterstand is, op enkele minuten kan je altijd de nodige goals maken. Misschien betekent dit puntje niet veel in de degradatiestrijd, maar voor ons is het enorm belangrijk. We hadden vooraf liever gewonnen, maar als je het matchverloop ziet, is dit een enorme opsteker.”

Volgende week volgt er op Westhoek alweer zo’n belangrijke zespuntenmatch. “Elke match die eraan komt moeten we winnen. Dat is belangrijk voor ons, zeker op Westhoek moeten we voor de drie punten gaan. Voor mij is het hier allemaal nieuw in Sint-Niklaas na twee jaar Zulte Waregem. Ik moest daar weg en besloot naar hier te komen. Het bevalt me hier enorm, de sfeer in de groep en binnen de club zit goed. Een familiale club, iedereen kent elkaar, het is hier dik in orde.”

“Niet volwassen genoeg”

Mauro Van Den Wildenbergh (VW Hamme)

Doelman Mauro Van Den Wildenbergh stapte met een gezicht als een donderwolk van het terrein nadat zijn ploeg twee kostbare punten in rook heeft had opgaan. En dat terwijl Hamme de ganse match met de vingers in de neus leek te gaan winnen.

“Niets liet vermoeden dat het zo zou aflopen”, sakkert de Hamse goalie. “Tot tien minuten voor tijd zijn ze amper in mijn buurt geweest. Dan is er helemaal op het eind die eerste goal op een stilstaande fase. Een belachelijke goal want dat was nooit hoekschop, maar de scheids gaf hem wel. Dat was zijn fout, maar dat ze hem dan ook nog binnentrapten, was onze schuld. Dan viel die gelijkmaker helemaal op het eind. Eigenlijk had het nooit zover mogen komen als we onze eigen kansen wat beter hadden uitgespeeld.”

“Met die 0-2 bij de rust zaten we perfect op schema, we hadden de match op een volwassen manier moeten uitspelen. Helaas slaagden we daar niet in. In de tweede helft verloren we stilaan de greep op het middenveld en dat brak ons zuur op. Dat het dan ook nog eens zo diep in blessuretijd verkeerd liep, maakt het allemaal nog erger. Dit zijn gewoon twee verloren punten”, zucht Van Den Wildenbergh.

“Na de winst van vorige week tegen Westhoek hebben we vier op zes. Niet slecht, maar we hadden op meer gehoopt en gerekend. Als je hier de wedstrijd bekijkt, dan was die verwachting niet overdreven. Ik denk niet dat we ons nu meteen zorgen moeten maken onderin het klassement, want we wisten dat we een heel moeilijke start zouden hebben. Die één op vijftien was het resultaat. We hadden wel op wat extra gehoopt, maar dat is er niet gekomen. Nu zitten we dan met een reeksje tegenstanders waartegen je wel de punten moet pakken en dan valt die vier op zes toch tegen”, besluit de nieuwe Hamse doelman.

(hmb)

Bron:GVA

SKN Sint-Niklaas2

VW Hamme2

Hamme heeft in Sint-Niklaas twee punten zomaar te grabbel gegooid. Vijf kwartier lang kwam de thuisploeg niet aan de bak. Voor rust werd dat overwicht verzilverd met goals van Cabumi en Vergeylen, maar evenveel goede kansen werden door Londot onschadelijk gemaakt. Na rust misten Cabumi en Vergeylen de kans om de match dood te maken. Dan gebeurde er lange tijd niets tot de thuisploeg plots twee enorme kansen kreeg via Melens en Ertürk. De jonge garde vatte moed, en diep in de match lukte Goossens de aansluitingstreffer. In een woelig einde probeerde Hamme het tempo uit de match te halen, maar na een ultieme rush van Goossens kopte kapitein Aerts de gelijkmaker tegen de netten. (hmb)

SINT-NIKLAAS: Londot, Aerts, Goossens, De Corte,

De Bauw (88’ Van Der Coelden), Melens, Geerts

(86’ De Smet), Van Remoorter, Ertürk, Cappan

(42’ Van Goethem), De Saegher.

VW HAMME: Van Den Wildenbergh, Seron, Sikumoya Koy, Vergeylen, Triest (68’ De Rauw), De Prycker, Cabumi (92’ Ysewyn), De Man, Achnak, Claeys, Ponnet (81’ Ringoet).

DOELPUNTEN: 25’ Cabumi 0-1, 41’ Vergeylen 0-2,

89’ Goossens 1-2, 93’ Aerts 2-2.

GELE KAARTEN: 18’ Goossens, 34’ Achnak, 58’ Geerts,

92’ Cabumi.

Bron: GVA

1 Comment

  1. “17 jarige krullenbol” heeft mij heel aangenaam verrast. Vond hem één van de betere spelers op het veld.Daaar gaan we nog plezier aan beleven.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.