SKN Sint-Niklaas – KFC Merelbeke (Beloften)

Een klein eerste kwartier,  meer was er niet nodig om een “veilige” voorsprong uit te bouwen.  Twee keer een stilstaande fase en één keer een field goal zorgde voor een 3-0 voorsprong.
Van bij het beginsignaal zette onze jongens in blok hoge druk.  Merelbeke had het hier niet makkelijk mee en dit resulteerde na zo’n 5 minuten in een eerste hoekschop.  Deze wordt in eerste instantie uit de 16 meter ontzet maar in de voeten van Liam.   Hij neemt de bal op de slof en de 1-0 is een feit.  Enkele minuten later volgt dan een tweede hoekschop.  Deze keer is het Niel die in de tweede zone de bal op de slof neemt.  Zijn schot blijkt een ideale pas te zijn voor Jordy, die de bal in doel devieert.  2-0 En we zijn amper 10′ bezig.   Pressing op de man in balbezit zorgt er mee voor dat Koffi een bal kan onderscheppen, zich kan doorzetten en – na de doelman te hebben omspeelt – het 3de doelpunt tegen te netten kan prikken.  3-0.
Gaandeweg weet Merelbeke dan het evenwicht te herstellen en af en toe delen ze kleine prikken uit.  Onze doelman Mo is echter attent en speelt goed mee en weet die pogingen telkens te neutraliseren.  Nog voor rust komt Merelbeke zelf goed weg wanneer een trap van Timothy maar net naast doel gaat.  We gaan rusten met een 3-0 voorsprong.
Zoals verwacht komt Merelbeke terug uit de kleedkamer met de intentie om zo vlug mogelijk een tegendoelpunt te scoren.  Reeds in minuut 46 moet Mo met de vuisten een hard schot pareren.  Wat volgt zijn enkele minuten van “powerplay” door onze tegenstander.  Zo’n 10 minuten later worden we centraal uit verband gespeeld en is een alerte Mo nodig om de 0 op het bord te houden.
En dan…gaat het licht letterlijk uit.  Plots valt er een schemering over “den D”.  Nadat reeds één spot de geest had gegeven vallen plotseling alle lichtpilonen aan de zijde vd tribune uit.  De scheids kan niet anders dan het spel onmiddellijk stil leggen.  Onze materiaalmeester van dienst krijgt de reglementaire tijd om dit euvel op te lossen.  Sommigen van onze tegenstanders zouden maar al te graag dit gebeuren hebben aangewend om een forfaitscore cadeau te krijgen.  Maar ook in deze omstandigheden heeft spelen op het sportcomplex in de Meesterstraat zo zijn voordelen.   We verhuizen naar ons 2de kunstgrasveld, “den E” ( ook hier moeten een aantal ballonekes vervangen worden Etienne!)
Met enig oponthoud wordt de 2de speelhelft hervat.  Het is een beetje zoeken voor onze jongens op dit kleinere veld en we beginnen iets te veel balverlies te leiden.  Hierdoor steekt Merelbeke de neus iets meer aan het venster maar hun laatste pas is telkens net niet goed genoeg.
Zelf slagen we er nog enkele keren in om tegen te prikken.  Eerst kan Niel op voorzet een bal niet laag houden waardoor deze over gaat.  Iets later weten we een bal op eigen speelhelft te onderscheppen en combineren we ons richting doel van de tegenstander.  Deze keer wordt Niel “afgevlagd” voor buitenspel.   Na een mooie combinatie Tite-Tim wordt een voorzet door Stijn op de slof genomen maar ook dit schot gaat over.
En dan valt eigenlijk uit het niets toch dat tegendoelpunt.  Na een aanval via de – voor ons – rechterflank staat een Merelbekespeler plots met heel veel ruimte en heel veel tijd alleen ter hoogte van de hoek van de 16 meter.  Mo staat aan de grond genageld wanneer het harde schot in de korte hoek binnen gaat.  3-1.
Daarna volgt er nog even “Stijn time”.  Eerst weet hij een cross van Niel goed aan te nemen, komt naar binnen en trapt jammer genoeg over.   Op een voorzet besluit Stijn daarna naast.  Niet veel later is het Koffi die een mooie doorsteekpas verzorgd naar Stijn die deze keer zijn schot in het zijnet ziet belanden.  Zelf komen we nog één keer goed weg wanneer Zef een schot op leeg doel weet te pareren.
Geheel verdiend en zonder enige vorm van matchfixing houden we de 3 punten thuis.  Onze beloften speelden een degelijke tot goede eerste helft.  Door teveel slordigheden, overhaasting en nonchalance  maakten we het ons vnl in de 2de speelhelft moeilijkere dan nodig was.   Oefenstof voor de komende trainingsweek dus, zodat er stappen voorwaarts gezet kunnen worden tegen onze volgende tegenstrever K.VC.Jong Lede.
“Persistence guarantees that results are inevitable”