SKN Sint-Niklaas – Dikkelvenne 0-1 (Beloften)

Eén wedstrijd mentaliteit en inzet is niet genoeg

Vrijdagavond ontvingen onze beloften hun leeftijdgenoten uit Dikkelvenne.   Ondergetekende was vooral nieuwsgierig of onze jongens hun goede prestatiecurve van vorige week gingen verderzetten.  Aanvankelijk hadden onze jongens licht overwicht zonder daarbij evenwel echt gevaarlijke kansen bijeen te voetballen.    Gelukkig zette Dikkelvenne daar niet veel tegenover en kwamen ook zij niet echt gevaarlijk voor de dag.   Naarmate de rust in zicht kwam, ging ons voetbal er stelselmatig op achteruit.  
De 2de speelhelft bracht niet de verhoopte mentaliteitsboost, integendeel.   Onzuiverheid in het spel, veel balverlies en weinig duels die werden gewonnen, zorgde ervoor dat Dikkelvenne gevaarlijker werd.  Een eerste waarschuwing kwam er na een schot van Dikkelvenne dat op de dwarsligger belandde.  Wat later een schot op de paal.  Je zou denken dat onze jongens hierdoor wakker geschud zouden worden, maar nee, er zat geen vuur in. En dan krijg je natuurlijk het deksel op de neus wanneer Dikkelvenne blijft aandringen en de 0-1 tegen de netten weet te prikken.  Zelf weet SKN Sint-Niklaas één keer echt gevaarlijk te zijn wanneer Timothy een voorzet op de paal besluit. 
0-1 is dan ook de uitslag na het laatste fluitsignaal na een bedroevende 2de speelhelft van onze jongens.
Waar we vorige week nog eens een team met inzet en mentaliteit aan het werk zagen, was dit deze keer weer ver te bespeuren.   Een houding van “da komt hier wel in orde” sluipt bij te veel spelers, te vaak, in hun spel.  Hierdoor merk je het gebrek aan juistheid bij die laatste pas of spelers die zich telkens weer vastlopen met de bal aan de voet.   Ook te weinig beweging zonder bal, wat het natuurlijk alleen maar moeilijker maakt om aanspeelpunten te vinden.   Opvallend was ook ons grote gebrek aan efficiëntie bij stilstaande fases.  Geen enkele hoekschop werd degelijk getrapt en ook vrije trappen kwamen er helemaal niet uit.
Voetbal is inderdaad “maar” een spel, maar waar jullie nu aanbeland zijn in jullie “carriere” is het noodzakelijk om met de nodige ernst de zaken aan te pakken, voor, tijdens en na de wedstrijd.
Speeltijd is over!

Komaan gasten, we rekenen op een degelijk antwoord voor die laatste wedstrijd voor de winterstop.