Sint-Niklaas vecht tevergeefs voor resultaat “Met opgeheven hoofd van het veld gestapt”

SK Sint-Niklaas lag gebrand op een stunt tegen leider Patro Eisden. Die is er mede door een heel vroeg tegendoelpunt niet gekomen, maar de Klaasjes hebben gevochten als een duivel in een wijwatervat.

“De match was amper begonnen en we stonden al 0-1 achter”, zucht Marco Verheuge. “Dan hebben we een ganse match moeten achtervolgen en vooral de tweede helft kregen we kans na kans op de gelijkmaker. Die viel niet en dan krijg je op het einde nog het deksel op de neus. We zijn met opgeheven hoofd van het terrein gestapt, want we hebben de leider behoorlijk het vuur aan de schenen gelegd. Alleen in de afwerking was het net niet, maar daar wordt aan gewerkt. Het is zoals een bus ketchup, je moet wat geduld hebben maar ooit komt het wel. Patro staat ook niet toevallig bovenaan. We keken er echt naar uit om hun reeks te stoppen en met het enthousiasme voor eigen volk lukte het bijna. Dit zijn de matchen waar je het voor doet, daar heb je als voetballer altijd goesting voor. De komende weken zullen we ons vel duur blijven verkopen, maar we zijn met Laref en Panneel wel wat kwaliteit verloren tijdens de winterstop. Die jonge gasten pikken dat wel op, maar die hebben wat tijd nodig.”

Verheuge gaat Quentin Panneel achterna naar Dikkelvenne. “Ik heb hier drie supermooie jaren gehad en wil zeker niet natrappen, maar ik had toch iets meer verwacht van de club. Ze hebben me één voorstel gedaan en zijn daar niet meer op teruggekomen. Dan moest ik mijn conclusies trekken. Ik kon naar Berchem en Winkel Sport, maar ik heb mijn hart gevolgd en ga naar Dikkelvenne. Er was even sprake dat ik daar met mijn broer zou spelen, maar dat gaat niet door. Het is wel op slechts tien minuten van mijn thuis in Nazareth.”

Bron: GVA