Robby Kerremans fier op zijn spelers ondanks de nipte nederlaag

Harelbeke – SKN Sint-Niklaas 2-1

“Veel beter dan met een voorsprong in de eerste minuten kan je niet starten”, opent Kerremans. “Mats De Bauw was goed gevolgd toen de Harelbeekse doelman de bal niet kon klemmen. Nadien kregen we nog de kans op een dubbele voorsprong, maar De Bauw en Tjorven Melens konden een uitbraak niet verzilveren. Voor het overige was het al Harelbeke wat de klok sloeg in de eerste helft. Permanent druk op onze goal, maar vooral dankzij een goede Londot en Aerts gingen we rusten met de 0-1 voorsprong.”

“Jammer genoeg scoorde de thuisploeg vrijwel meteen en uiteindelijk verloren we diep in de partij met een afstandsschot uit het niets”, sakkert Kerremans. “Dat is eigenlijk compleet tegen het spelbeeld van de tweede helft in. Tijdens de rust heb ik tegen mijn spelers de match van vorige week weer opgerakeld en ik ben enorm fier dat ze dat goed opgepikt hebben. Met dominant voetbal tegen een ploeg die gemiddeld pakweg zeven jaar meer ervaring heeft dan wij.”

“De drie punten verdienden we niet op basis van onze eerste helft, maar een gelijkspel was correct geweest. Iedereen binnen de club is er nu wel van overtuigd dat we met deze mentaliteit nog veel punten zullen pakken”, besluit de Sint-Niklase coach. (hmb)

Bron: GVA