RC Gent – SKN Sint-Niklaas (beloften)

Black Friday

Na de "Grey Friday" van vorige week (mist) waren onze Beloften op "Black Friday" te gast bij Racing Gent.
Van bij het startsignaal nam Gent het initiatief en toonde een grote gretigheid. Het eerste echte schot op doel kwam echter van onze jongens. Liam richte iets te centraal waardoor de doelman vrij makkelijk kon pareren. Na ongeveer 10 minuten een eerste waarschuwing van Gent wanneer na gebrek aan goede communicatie Beau zich bijna verslikt in de bal. 5 Minuten later komen we goed weg wanneer - na onvoldoende wegwerken - een schot op de lat beland.
Tegen de gang van het spel in scoren onze jongens in minuut 25 het eerste doelpunt. Een hoekschop wordt richting 2de paal getrapt, waar op doel wordt gekopt, de bal via de paal terug in het veld komt en Isaak in het geharrewar in doel weet te besluiten. 0 - 1.
Nog geen 2 minuten later komen we nog een keer zeer goed weg. Bij een snelle omschakeling van Gent via de flank wordt er getwijfeld bij het instappen en druk zetten op de man waardoor deze alleen op Beau afstevent. Op het moment dat de Gent aanvaller wil afdrukken, kan Jordi nog net op tijd via een gewaagde sliding het schot afblokken. Gent blijft echter aan een hoog tempo spelen en is toch wel snediger dan onze jongens. De 1 - 1 is dan bijna ook een logisch gevolg wanneer Beau eerst nog een schot weet af te weren, maar de rebound door een goed inlopende - en niet gevolgde - Gent speler wordt binnengekopt. We zijn 3 minuutjes later wanneer de 2 - 1 staat te blinken. Een voorzet vanop de flank lijkt te diep en over de achterlijn te gaan. We houden echter te weinig rekening met de gretigheid van Gent want de bal wordt nog terug in de kleine rechthoek gekopt - die bal moet voor ons zijn - waar een Gent speler vrij mag inkoppen. Nog voor rust gaan de boeken dan helemaal dicht wanneer een vrije trap vanop zo'n 20 meter rechtstreeks op doel wordt besloten. Met 3 - 1 gaan we de rust in en is de vraag hoe we dit nog gaan rechtzetten.
Al snel is duidelijk dat Gent deze voorsprong vooral wil consolideren en als het effe kan nog wil tegenprikken via hun snelle omschakeling. Het is Sint-Niklaas die het balbezit heeft in de tweede helft en iets hoger staat te spelen. Invaller Senn toont zich vanop zijn flank hierbij de gevaarlijkste man. Eerst is er een attente thuisdoelman nodig na een vlotte actie ts Okan en Senn. Wat later wordt een doorgekopte inworp onvoldoende weggewerkt door Gent waardoor de afvallende bal door Senn net wordt naast getrapt. Het is terug Senn die in minuut 78 een hoekschop te laag trapt maar de bal terug in zijn voeten krijgt. Vanuit een scherpe hoek besluit hij op doel, maar dit schot gaat jammer genoeg rakelings voorlangs. Voorts noteren we wel veel goede wil van onze jongens in die 2de helft maar dit is te weinig om aanspraak te kunnen maken op een punt. In minuut 93 komen we nog heel goed weg wanneer na te kort terugspelen op Beau een Gent speler de bal weet te anticiperen en vanuit een scherpe hoek op de doelpaal besluit.
3 - 1 is de einduitslag en hier kan je natuurlijk niet tevreden mee zijn. We maakten iets te veel individuele foutjes en moesten de duimen leggen tegen een veel gretigere en uitgekookte tegenstander. Hierdoor werd het letterlijk een "Black Friday" voor SKNSN.
Volgende week begint de terugronde voor de Beloften. We trekken dan naar Stekene en hier hebben we nog iets recht te zetten. Met de juiste mentaliteit, een grotere gretigheid en geloof in eigen kunnen ben ik er alvast van overtuigd dat we hier de 3 verloren punten van de heenwedstrijd terug mee naar huis kunnen nemen. Wat denken jullie? Just do it Guys!!!