“Puzzel voor volgend seizoen aan het leggen”

Benny Lobyn heeft er zijn eerste maand als sportief directeur opzitten

SINT-NIKLAAS

Eind vorig jaar streek Benny Lobyn plots neer in de Meesterstraat. Enkele jaren geleden was hij kort even trainer bij de geel-blauwen, maar nu moet hij als sportief directeur de lijnen uitzetten. Hoever staat hij ondertussen?

Benny Lobyn

Wat is de exacte inhoud van jouw functie?

Benny Lobyn: “Op dit ogenblik ben ik vooral bezig met het verlengen van de contracten van de A-kern en het aantrekken van nieuwe jongens waar nodig. In de loop van het jaar is het de bedoeling om de beloften en de U19 samen te stellen en in overleg met de trainers de doorstroming te optimaliseren. Ik ben zeker niet aangetrokken om toezicht te houden op de werking van de coaches van de A-ploeg. Het gaat vooral over de invulling van die kernen.”

Zaterdag komt Berchem op bezoek. Dat staat ook in de middenmoot met één puntje meer. Wat zijn de mogelijkheden nog voor dit seizoen?

“Het zal dus een evenwaardige tegenstander zijn. We hopen allebei om toch nog in de buurt van de vijfde plaats te komen. Dat biedt eventueel de kans om nog de eindronde te halen, maar we moeten realistisch blijven. Als we nog op de nacompetitie kans willen maken, moeten we bijna al onze matchen winnen en dat is makkelijker gezegd dan gedaan.”

Als je ambitie hebt, moet je een licentie aanvragen. Gebeurt dat?

“Indien nodig zullen we dat doen. Ik ken de exacte deadline niet. Je kan ook zonder die licentie aan een eindronde deelnemen, maar ik denk eerlijk gezegd dat het nog een jaartje te vroeg is.”

Wat maakt dat het volgend jaar dan wel zou kunnen?

“Iedere ploeg heeft verschillende plannen qua opstelling in het hoofd. In deze periode zijn we de puzzel voor volgend seizoen aan het leggen en die begint stilaan vorm te krijgen. Sommige spelers hebben nog een overeenkomst voor volgend seizoen en met alle anderen is gepraat. We moeten ook rekening houden dat er vraag is naar onze spelers en het kan altijd gebeuren dat er eentje vertrekt. Aan het eind van de oefening zal de coach in ieder geval spelers hebben om drie of vier verschillende systemen in te vullen.” (hmb)

Bron: www.GVA.be