“Ook wij kunnen punten gebruiken”

Arne Emmaneel verwacht een duel op het scherp van de snee tegen de voorlaatste

Zaterdag zakt FC Turnhout, voorlaatste in de stand, af naar de Meesterstraat. Voor de Kempenaars is het misschien een van de laatste kansen om het behoud veilig te stellen, maar ook SKN kan nog wat puntjes gebruiken.

Is dit meer dan een eindeseizoensmatch?

Arne Emmaneel: “Het maakt niet uit op welk moment van de competitie een match gespeeld wordt en hoe de stand er op dat moment uitziet. Als sportman wil je iedere week winnen en als je thuis speelt, moet de ambitie nog groter zijn. We staan op een ogenschijnlijk mooie achtste plaats, maar het verschil met het nummer veertien bedraagt amper zeven punten. Met nog zes matchen voor de boeg blijft het nog opletten.”

Weet je hoe vaak jullie al wonnen in 2019?

“Slechts een keer en we beseffen allemaal dat het veel te weinig is. Tijdens de winterstop is er door het vertrek van Hakim Laref en Quentin Panneel veel kwaliteit verloren gegaan, maar daar mogen we ons niet achter verstoppen. De jongens die er zijn, moeten het nu doen, maar we moeten wel beseffen dat het ietsje moeilijker zal zijn dan voordien.”

Voor Turnhout is het vijf voor twaalf. Verwachten jullie een supergemotiveerde tegenstander?

“Zij zullen willen vechten voor ieder punt. Voor hen is het van moeten, maar voor ons is het niet anders. Ik herinner me dat we daar in de heenmatch met 0-1 gingen winnen, maar dat was zeker niet onze beste match. Bovendien weten zij dat we de voorbije weken iets minder presteerden en vermoedelijk ruiken ze hun kans om bij ons de punten te komen pakken. Het wordt waarschijnlijk een heel nerveuze bedoening met veel duels.”

Blijkbaar schiet het niet op met je contractverlenging?

“Ik heb nog niet bijgetekend. Op dat vlak zijn het ook voor mij spannende weken, maar in mijn hoofd is de keuze al gemaakt. Ik wil er nog niks over kwijt, maar het zal hopelijk snel duidelijk worden waar ik volgend jaar zal spelen.” (hmb)

bron:GVA

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.