Jeugdwerking SKNSN – 2021

Eerst en vooral is het seizoen 2020/2021 niet meteen gelopen zoals iedereen verwacht/gehoopt had, door de door iedereen gekende reden: CORONA.

Dit hield ons niet tegen om jeugdtrainingen te blijven organiseren en vriendenwedstrijden te spelen tot de toegestane leeftijd (-13)  van onze regering en Voetbal Vlaanderen.

Toch wil ik als sportief verantwoordelijke van de club een groot woord van dank en respect richten aan onze jeugdtrainers en spelers om zich elke week volledig voor de volle 100% te blijven inzetten.

Waar het imago van onze jeugdwerking de laatste jaren minder positief was (door omstandigheden) kunnen we nu stellen dat dit nu volledig veranderd is.

Onze TVJO, Christof De Breucker, en jeugdvoorzitter, Anthony D’Hooghe, hebben super werk geleverd in de aanwerving van onze jeugdtrainers. De enorme kwaliteitsinjectie van onze trainers en begeleiders is duidelijk merkbaar zowel binnen alsook buiten de club.

Dit heeft tot gevolg dat er telkens een heleboel scouts van andere clubs langs de zijlijn staan bij de wedstrijden. Daardoor werden er al vele spelers en ouders gecontacteerd om de club te verlaten volgend seizoen.

Als club blijven we verder inzetten op onze jeugdwerking en zijn we gecharmeerd door al deze aandacht, toch mag iedereen weten dat we soms ook ontgoocheld zijn in de aanpak van andere clubs en ouders.  Iedereen is vrij om een testtraining of wedstrijd te volgen maar dan wel met medeweten en goedkeuring van de club.  Zonder dit akkoord  is de speler niet verzekerd en kunnen er problemen optreden bij eventuele ongevallen.

Niet foutief verstaan of opnemen, alle spelers en ouders worden gesteund in hun beslissing die ze nemen om het hoogst mogelijke te bereiken in hun verdere loopbaan als speler.

Als club zijn we trots als er spelers opgemerkt worden door elite ploegen, dit sterkt ons vermoeden dat er zéér goed gewerkt wordt.  Tegelijkertijd blijft de deur steeds open voor de spelers die de overstap gemaakt hebben maar toch blijkt dat het na een bepaalde periode niet lukt.

Het is de betrachting als club om deze positieve weg verder te blijven volgen en nog te verbeteren waar kan en nodig…

Hopelijk is alles snel terug het “oude” normaal en kunnen we opnieuw samen naar de wedstrijden en trainingen kijken, om daarna even te ontspannen in onze kantine met trainers, begeleiders, ouders, supporters en spelers. Voetbal maakt bij jullie allemaal deel uit van het sociaal leven dus gezellig  napraten in de kantine maakt het helemaal af.

 

Beste wensen en gezond 2021 gewenst, hopelijk tot snel!!

 

Sportief verantwoordelijke

Robby Kerremans

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*