Missie van de jeugdopleiding

Missie

SKN Sint-Niklaas is een sportclub die actief is in 3de amateur en een interprovinciale jeugdwerking heeft.

Onze missie als club bestaat eruit dat we trachten een krachtige leeromgeving te creëren waar FUN & Formation hoogstnoodzakelijk zijn en het INDIVIDU centraal staat in het ontwikkelingsproces van de jonge speler. Met gediplomeerde en ervaren opleiders bieden we een zo gericht mogelijke ondersteuning van zowel jongens als meisjes aan om in teamverband te leren spelen d.m.v. zelfontplooiing met als doel iedereen op zijn of haar niveau voetbalplezier te laten beleven en indien mogelijk jeugdspelers te laten doorstromen naar het eerste elftal.

Visie

SKN Sint-Niklaas is ambitieus en wil streven naar een jeugdwerking op het hoogste IP-niveau met als doel door te groeien naar het eerste elftal. Onze eigen jeugd speelt daarin de belangrijkste rol! Dit wil zeggen dat onze vereniging de jeugdspelers op een professionele manier probeert op te leiden met aandacht voor een zo hoog mogelijke speelkwaliteit met respect voor het individu. Een goed contact met de ouders staat hierin centraal, vooral omdat zij hun kinderen samen met ons moeten stimuleren en aanmoedigen om steeds het beste van zichzelf te geven.

Een van de facetten binnen onze club is de samenhorigheid. Een samenhorigheid die niet leeftijdsgebonden mag zijn en zowel jong als oud samenbrengt op de club. Ook op momenten dat de ene speler meer vorderingen maakt dan de andere. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich op zijn eigen tempo kan ontwikkelen en tijd krijgt om te groeien ongeacht zijn niveau op dat moment. Als club moeten we hier continu over waken en aan de hand van overleg en samenwerking ons steeds afvragen: “wat en hoe kan het beter”?

SKN Sint-Niklaas is zich bewust van zijn maatschappelijke rol en impact. De club wil garant staan voor een aantal waarden als verdraagzaamheid, sportiviteit, vriendschap, multicultureel engagement, …

In die zin vindt SKN Sint-Niklaas het belangrijk zich in de maatschappij te integreren en te manifesteren en daar in woord en daad duidelijk te maken dat ze deze morele waarden en normen ter harte neemt.

Scroll naar boven
Protected by CleanTalk Anti-Spam