“Met jeugdig enthousiasme en volle overgave”

Raf Joosten raakte in het Waasland vooral bekend als voetballer bij het toenmalige Klauwaerts Kemzeke. Vorig seizoen was hij T2 in Berchem, nu is hij de rechterhand van Robby Kerremans. Hij is totaal niet verrast door het gelijkspel tegen Hamme in de slotseconden (2-2)

“Ik ben er altijd in blijven geloven. Voetbal duurt ruim negentig minuten en de kansen moet je tot het laatste fluitsignaal diep in blessuretijd proberen af te dwingen. Dat hebben we gedaan met jeugdig enthousiasme en volle overgave. Nooit opgeven en blijven speculeren op die allerlaatste mogelijkheid, dat is de charme van het voetbal”, aldus Raf Joosten.

“In de eerste helft kwamen we op alle vlakken te kort. Dat was verrassend, want de derbysfeer leefde bij de jongens, er was goed getraind en opgewarmd. Kortom: we hadden het gevoel dat we er klaar voor waren. Waarom dat niet het geval was, is werk voor de coach. Die mag zich dan het hoofd breken over hoe we zo’n slechte eerste helft kunnen spelen maar vooral hoe we er dan in slagen om dat helemaal om te draaien.”

“We pakten nu vier op zes in de voorbije twee thuismatchen. De winst tegen Petegem kwam onverwacht, maar was zeker niet onverdiend. Ik had de derby ook liever gewonnen, maar achteraf gezien moeten we tevreden zijn na onze mindere eerste helft. Winst was misschien te hoog gegrepen, zeker als je met een 0-2-achterstand de rust ingaat. De kans op die drie punten was er zeker met die bal van Tjorven Melens, gered door Mauro Van Den Wildenbergh, maar daar staat de keeper voor. Net zoals Bryan Londot ons in de eerste helft ook enkele keren gered heeft.”

(hmb)

Bron: GVA