“Laten zien dat we kunnen voetballen”

VOETBAL 2DE AMATEURKLASSE B:SKN SINT-NIKLAAS Ondanks verlies zag Arne Emmaneel prima partij tegen leider Patro

SINT-NIKLAAS

Sint-Niklaas had zijn zinnen gezet op een stunt tegen leider Patro Eisden Maasmechelen. Die is er niet gekomen ondanks de lokale druk in de tweede helft, maar Arne Emmaneel blikt wel terug op een sterke prestatie van het hele team.

Vind je ook dat jullie minstens een punt verdienden?

Arne Emmaneel: “Dat zat er zeker in, maar we begonnen al met een heel vroege achterstand. Daarna hebben we een goede match gespeeld met de nodige kansen om te scoren. Diep in de tweede helft kregen we op de counter nog een goal binnen en toen gingen de kopjes definitief naar beneden. 

Na de rust speelden we een pak beter, maar ik zie daar niet echt een verklaring voor. Murat Akin was ingekomen en misschien hadden we daarmee wat meer voetballend vermogen, maar ik denk dat het vooral kwam omdat Patro dieper inzakte. Ze wilden niet langer het spel maken en ze lieten de bal aan ons. Dan hebben we laten zien dat we ook kunnen voetballen.”

Missen jullie de efficiëntie om zo’n matchen te beslissen?

“Veel honderd procent zuivere kansen hebben we niet gehad. Wel veel scherpe voorzetten en dan is het jammer dat die niet verzilverd worden.”

Jullie speelden met een driemansdefensie. Ben je niet liever gewoon linksachter?

“Als de coach opteert voor een 3-5-2 dan moeten we ons daaraan aanpassen, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de linksachter. Dan kan ik meer mijn ding doen en mij uitleven op de flank, maar ik denk dat ik het centraal ook goed gedaan heb. Die positie centraal achterin lijkt mij meer iets voor later wanneer ik meer ervaring zal hebben.”

Wat zijn je plannen voor volgend seizoen?

“Ik zie wel wat er hier nog uit de bus komt. Ik heb een paar andere opties, van een lager, hetzelfde of een hoger niveau. Meer details kan ik daar nu nog niet over kwijt. Ooit wil ik die stap hoger nog wel een keer proberen, maar ik weet niet of de tijd al rijp is. Hier speel ik iedere week mijn match en het is dus nog lang niet duidelijk wat het volgend seizoen zal worden.”


Bon: GVA

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.