KSV Temse laat geen spaander heel van Sint-Niklaas in Wase derby

In een derby die lang niet meer de glans uitstraalde van voorheen toonde een al bij al beter gewapend Temse zich zaterdagavond te sterk voor een piepjong en onervaren Sint-Niklaas.

“Een fantastische overwinning die ons deugd doet”, glundert Alec Luyckx van Temse. “De thuisploeg begon scherper aan de wedstrijd en speelde goed voetbal terwijl wijzelf, zeker de eerste tien minuten van de match, nog aan het slapen waren. Bij onze eerste degelijke tegenaanval maakten ze een foutje in de zestien, waardoor ik een strafschop mocht nemen. Nadien kregen we de doelpunten in geschenkverpakking cadeau. Het is omdat wij ook na de rust zijn blijven doorduwen dat de score verder uitliep. Achteraf bekeken mogen we spreken van een al bij al makkelijke zege. Chris (Espeso Nunez, red.) heeft slechts één keer een goede zweefsprong moeten maken maar meer gevaar, behalve dat tegendoelpunt dan, kan ik met niet herinneren. Daarvoor was het spel van de thuisploeg toch iets te slordig. Op het middenveld combineerden de Klaasjes nog vrij goed, maar nog voor de laatste pass er kwam, hadden we het spel al onder controle.”

“Of Sint-Niklaas de das werd omgedaan door het gebrek aan ervaring? Ik denk het wel. Wij hebben toch enkele beslagen jongens die de ploeg kunnen meesleuren doorheen de moeilijke momenten en zo’n spelers hebben zij niet lopen. Sint-Niklaas is een erg jonge ploeg die op cruciale momenten wat leiderschap mist.”

“Achteraf bekeken denk ik wel dat de mensen hier een echte derby gezien hebben. Zowel op als naast het terrein was het bijwijlen bitsig. De tweede gele kaart van Herve Telen kaderde duidelijk in de geest van de match. Het ging er soms erg geniepig aan toe. Wij hebben trouwens zo een vijf- of zestal spelers die stevig kunnen bikkelen. Ik zal zelf ook mijn voetje niet snel terugtrekken. Ik zeg niet dat we een vuile ploeg zijn, maar we kunnen wel gedreven uit de hoek komen.”

“Nadat we vorige week na het verlies tegen Westhoek in zak en as zaten, hebben we nu onze rug gerecht. In het kader van ‘Operatie redding’ hebben we alleszins een belangrijke stap in de goede richting gezet. We zijn er nog lang niet. Om rustig eindejaar te kunnen vieren moeten we in de drie resterende matchen nog zes punten sprokkelen.”

Doelman Bryan Londot (Sint-Niklaas) baalt na vier tegentreffers

“Wij moesten nochthans niet onderdoen”

“Vier Sinterklaasgeschenken met een strik errond”, zo omschreef Bryan Londot van Sint-Niklaas de tegendoelpunten in de ‘derby van het Waasland’. “Die penalty was een onnodig foutje net binnen de zestien. Het tweede doelpunt was dan eerder pech en bij de andere goals hadden we de bal simpel moeten wegtrappen. Dat gebeurde dus niet.”

“Als ik de wedstrijd overloop, stel ik vast dat we speltechnisch niet moesten onderdoen voor Temse”, vindt Londot. “In de eerste helft gaven we twee kansen weg en het was twee keer raak. Wij trapten een keertje op de paal en zetten mijn overbuurman ook enkele keren aan het werk. We speelden goed voetbal, combineerden aardig maar we kopen er niks mee. Alleen de drie punten tellen.”

“We mogen natuurlijk ook zeggen dat we geen geluk hadden”, vindt Londot. “Kijk naar ons tweede doelpunt. De verdediger kwam voor me, hinderde me wat en kreeg het leer tegen zijn hoofd, waardoor het in doel verdween. Malchance noem ik dat. Of dat een geval van ervaring is? Neen, op dit moment kan je daar niet meer over spreken. Iedereen heeft al ettelijke matchen gespeeld dus, mogen we het woord ‘onervaren’ stilaan achterwege laten. Laten we het eerder houden op een gebrek aan vertrouwen, ook al liep het de laatste weken goed.”

“De voorbije weken hadden we zeven op negen laten noteren, maar we weten dat dit niet zal volstaan om ons te handhaven. We moeten nog punten pakken en zeker niet beginnen zweven. Helaas gaven we tegen Temse vier doelpunten zomaar weg.” (divb)

SKN Sint-Niklaas 1

KSV Temse 4

Toen Braem zich doorzette, haalde De Saegher de Temsespits onderuit. Luyckx trapte de strafschop in de hoek. De Klaasjes reageerden met een knal van Erturk op de paal. Aan de overzijde devieerde De Saegher een vrijtrap van Huygens in eigen doel. Na rust trapte Laurens een derde treffer voor Temse hoog in doel. Kort nadat Nunez een schot van Melens pareerde, knalde Aerts de eerredder binnen. Al-Balahi legde de eindstand vast. (divb)

SINT-NIKLAAS: Londot, Aerts, Goossens, De Corte,

Vispoel, Melens, Erturk, Balogun (56’ Van Goethem),

De Saegher (46’ Van Remoortere), Cappan, Gharmaoui (70’ Bokungu).

TEMSE: Espeso Nunez, Laurens, Schürmann, Huygens, Telen, Nfor (82’ Siali), Luyckx, Taptchou, Ngoma Mantu (70’ Agar), De Pauw, Braem (46’ Hamzah Al-Balahi).

DOELPUNTEN: 22’ Luyckx 0-1 (strafschop),

28’ De Saegher 0-2 (own goal), 55’ Laurens 0-3,

69’ Aerts 1-3, 78’ Al-Balahi 1-4.

GELE KAARTEN: 24’ Telen, 32’ Schürmann,

47’ De Pauw, 53’ Aerts, 58’ Londot.

RODE KAART: 85’ Telen (2x geel).

Bron: GVA