KSK Ronse – SKN Sint-Niklaas (beloft.)

Dominantie maar geen efficiëntie.

Na een ondermaatse wedstrijd vorige week keken we uit naar de reactie van ons beloften team bij hun bezoek aan Ronse.  En of er een reactie was…  
Los van de eerste 10 minuten waar de thuisploeg licht overwicht had maar geen echte dreiging kon creëren, waren het onze jongens die de wedstrijd stevig in handen hadden.
Er stond een goede organisatie en de wil om er iets van te maken was deze keer duidelijk aanwezig.  Met goed voetbal en bij wijlen mooie combinaties werd de weg naar het doel van de tegenstrever gezocht.
Na 19 minuten kwam de eerste echte dreiging.  Gilles met een afgeblokt schot.  De daarop volgende corner ging over alles en iedereen. 10 Minuten later een korte corner die naar de eerste paal wordt getrapt waar een inlopende Niel een teenlengte te kort komt om in doel te deviëren.  De corner die hierop volgt levert niets op.  Kort voor rust volgt dan de uitgelezen kans om op voorsprong te komen.  Vanuit het middenveld wordt een bal centraal ingespeeld op Timothy die met een geweldige schijnbeweging 2 verdedigers op het verkeerde been zet.  Hierdoor kan hij alleen op het doel afgaan maar is het de lokale doelman die aan het kortste eind trekt en de bal nog in hoekschop weet te deviëren.  Uit die hoekschop volgt onmiddellijk de volgende grote kans, maar Jordi kan de bal niet laag houden.  
De tweede speelhelft wordt onmiddellijk ingezet met een schot over doel en wat daarop volgt is een waterval aan kansen voor onze jongens, zoveel kansen dat ze allemaal noteren onbegonnen werk was.  Maar hier toch een kleine impressie.
Minuut 52 : een dieptepas op Timothy die zich kan doorzetten en zo alleen voor doel komt.  Het is de ervaren doelman ( een belofte van geboortejaar 1980) die met een geweldige reflex de bal uit doel houdt.  Wat later een actie via de flank en Stijn die de bal voor doel kan brengen. Liam besluit net naast.  Volgende kans komt er via een korte hoekschop, waarna de bal goed voor doel wordt gezet.  Wederom is het de doelman die zijn hand nog net tegen de bal kan zetten waardoor Niel niet kan inkoppen.  Volgende kans : steal van Niel die de bal onmiddellijk weet in te spelen op Timothy die met zijn snelheid wederom alleen naar doel kan afstevenen.  Zijn schot gaat naast.  Een zeer mooie actie vanop de flank levert een perfecte voorzet op door Stijn en Liam die de bal knap devieert.  Er is een knappe reflex van de thuisdoelman nodig om die bal nog van onder de lat te halen.  En zo volgen er nog een resem kansen maar telkens net niet.
En dan weet je wat er kan gebeuren.  Ronse weet dan ( minuut 81 ) een keertje via de flank iets in elkaar te steken en de voorzet die daaruit volgt wordt centraal binnengekopt.  Volledig tegen de gang van het spel in komen we hier op een 1 – 0 achterstand.  Onze jongens laten het kopje niet hangen en gaan verder op zoek naar dat doelpuntje.  Kansen blijven elkaar opvolgen maar steeds ontbreekt de frisheid, de efficiëntie en wat geluk om loon naar werken te krijgen.  Tot overmaat van ramp krijgen we in de blessuretijd  een 2de doelpunt om de oren.  Mo komt gepast uit op een diepe bal, weet die met de borst mee te nemen en speelt deze in op een vrijstaande medespeler.  Toch wordt hier balverlies geleden en terwijl Mo terug naar zijn doel loopt ziet hij een schot vanop de middenlijn in het open doel belanden.  2 – 0 Is de einduitslag, volledig onterecht, maar dat is nu eenmaal voetbal.
Wat ik onthou van deze mooie wedstrijd is vooral het mentaliteitsverschil met vorige week.  Er stond terug een team, bereid om voor elkaar te vechten en een team dat toonde over voetballend vermogen te beschikken.  Wat vandaag ontbrak was de efficiëntie voor doel, het killersinstinct  en dat tikkeltje geluk.  En dan had je natuurlijk ook nog de bejaarde doelman die de wedstrijd van zijn leven keepte.
Nu volgt voor velen van onze beloftenspelers een intense periode van studeren en de examens in januari.  Heel veel succes hiermee gasten en vergeet niet… af en toe zuurstof aan die hersenen geven door bijv even te gaan lopen.  Good luck!