KSK Ronse – SK Sint-Niklaas (Beloft.) 0-5

Wanneer je naar de laatste in de stand trekt, dan heb je meer te verliezen dan te winnen.  De vrees voor onderschatting of de gedachte "dit wordt een makkie" dreigt op een of andere manier, zeker wanneer onze tegenstander K.SK.Ronse er vorige week 14 (!!) om de oren had gekregen.  
De wedstrijd komt eerder moeilijk op gang.  Redelijk veel middenveld spel en de laatste pas die er niet uitkomt.  Bovendien spelen we misschien iets te veel in het duel en dat is nu net iets wat ons niet echt ligt.  We zijn reeds in minuut 20 wanneer de bal iets meer het werk laten doen en we via een combinatie ts Luc en Liam een eerste doelpoging zien afgeblokt worden door de lokale doelman.  5' Later is het Stijn die op zijn gekende manier kan doorzetten op de flank en ook besluit op doel.  Ook hier brengt de doelman redding.  Op het 1/2 uur is het deze keer Luc die diep gaat, maar ook nu weer weet de doelman de poging op doel onschadelijk te maken.
Onze gastheren komen gedurende de eerste helft welgeteld één keer dreigen.  Via een goede combinatie kunnen zij op doel trappen, doch deze bal gaat voorlangs buiten.
We gaan de rust in met een brilscore.
De 2de speelhelft is nog niet goe bezig of de 0-1 wordt tegen de netten getrapt.  Het is Ziggy die Timothy via de flank weet diep te sturen, Timothy behoudt het overzicht en levert een strakke pas over de grond af op de inlopende Liam, die voor de verdedigers de bal in doel weet te werken.  We zijn 2' verder wanneer deze keer Luc Liam centraal bediend en Liam zijn 2de van de avond beheerst in doel werkt.  0-2.
Onze jongens hebben de wedstrijd stevig in handen en proberen via combinaties en goede organisatie de tegenstander monddood te maken.  En dat lukt zeer goed, want onze sympathieke gastheren komen er niet meer uit.  Veel intercepties op het middenveld, zo ook in minuut 70 wanneer Anton de bal afhandig kan maken, zelf centraal oprukt en gepast inspeelt op Ziggy die hierdoor alleen voor de doelman wordt afgezonderd.  Laat het ons een overdaad aan enthousiasme noemen, maar Ziggy - ipv zijn fluwelen baltoets boven te halen - besluit met een voorhamer een beetje onbesuisd over.  Geen nood, want slecht 1' later staat de 0-3 wel op de scorebord.  Wederom goeie steal van Anton, die Ziggy bediend en die op zijn beurt mooi centraal inspeelt op Luc, alias "onzen Mbappé".  Hij werkt zeer beheerst de bal in het doel.  En nog eens één minuutje later zet Luc hoog druk op de centrale verdediger die even sterretjes ziet wanneer diezelfde Luc met de bal aan de haal gaat.  En dan, net wanneer je denk dat hij de bal iets te ver vooruit duwt, "schuift" hij zijn been nog enkele cm extra uit en legt mooi over de uitkomende doelman. 0-4!!!   Anton waagt ook nog een keer zijn kans van op zo'n 25 meter maar ziet zijn schot jammer genoeg net over gaan.  De doelman stond erbij en keek ernaar.  Dat gebeurd ook wanneer Tars in minuut 85 een lange strakke diepe bal inspeelt op de ondertussen naar de spits verhuisde Stijn, die niet twijfelt en zijn schot - gedevieerd door een verdediger - in doel ziet gaan.  0-5 En dit is ook de zeer verdiende eindstand.
Het moet gezegd, de combinatie van ondertussen iets meer ervaren Beloften en het jonger opkomend geweld, heeft de afgelopen weken mooie resultaten en bij momenten zeer leuk voetbal opgeleverd. Maar wat bovendien opvallend is, is de wil om te werken voor elkaar, deze is aanwezig binnen deze jonge groep.  
Volgende week vrijdag, onze laatste thuiswedstrijd vd competitie.  We ontvangen dan Racing Club Harelbeke in de Meesterstraat.  Hun bijnaam is "Ratten" en zoals jullie ondertussen weten, heb ik het hier niet echt voor.  Jullie maken mijn seizoen volledig geslaagd door de "Ratten" voor een 2de keer puntenloos terug naar huis te sturen.
Supporters op post!!!!

Voor SKSN speelden : Bryan Londot, Tars De Meulenaere, Anton Van Britsom, Gilles De Saegher, Stijn Bocklandt, Niel Van Dyck, Liam Vandriessche (77' Steve Van Den Mooter), Ziggy Janssens, Timothy Van Goethem (72' Jari Van Der Coelden), Casper De Witte, Luc Nzumba Ntima (77' Laurens Maes)

Kaarten : geen