Jong Lede – SKN Sint-Niklaas (beloften)

“RESPECT” Mr de scheids!

Vrijdagavond trokken onze beloften naar de “hovaardige boeren”(*) van Lede.  Deze landelijke gemeente in de Denderstreek haalde de afgelopen dagen de geschreven pers met een vermeend voorakkoord tussen CD&V en Vlaams Belang en dit nav de verkiezingen van 14 oktober.**
Over het lokale  beloftenelftal wisten we dat ze de aansluiting met het uitgebreide peloton in de stand hebben gemist en zo mee onderaan bengelen. Laten nu net wedstrijden tegen staartploegen blijkbaar een moeilijke opdracht zijn voor onze jongens. (Remember Wetteren enkele weken geleden, alsook het laatst geklasseerde Svelta Melsele)
Net zoals vorige week gingen onze jongens echter gevat van start.  Na een kleine 5 minuten stond de 0-1 reeds op het scorebord.  Het is Timothy die een actie op links weet op te zetten en gevat doorsteekt naar Koffi.  Koffi besluit in de korte hoek en zet onze jongens daarmee op voorsprong.  Het spel gaat daarna op en neer met heel wat gebikkel.  In minuut 9 volgt na een fout een vrije trap vanop zo’n 20 meter.  Beau weet zijn muur goed op te stellen want de rechtstreekse trap raakt hier niet helemaal voorbij waardoor onze doelman de bal enkel moet oprapen.  Enkele minuten later een eerste hoekschop voor de bezoekers.  Het is Alexandre die de afvallende bal over doel trapt.  Op het kwartier weet Niel een bal centraal op het middenveld te onderscheppen, maakt enkele meters en besluit dan vanop zo’n 25 meter op doel.  Het schot is echter te centraal om de doelman in gevaar te brengen.  Kort daarna komen we vrij goed weg. Centraal achteraan vergeten we gevat tussen te komen waardoor er plots 2 Ledenaars alleen voor Beau komen te staan.  Gelukkig hebben beide heren iets te veel tijd nodig om uit te maken wie nu op doel gaat trappen.  Hiervan kan Alex profiteren om alsnog tussen te komen en de bal te ontzetten.  Op het half uur weet Isaac zich goed door te zetten en op de achterlijn zijn tegenstrever af te schudden waarna hij voor doel inspeelt.  Daar staat – ik dacht Liam – klaar om de bal in doel te deviëren maar zijn bal gaat recht op de doelman. Hier had de 0-2 op het scorebord moeten staan.  Zolang het maar 0-1 staat blijft het een moeilijke wedstrijd voor onze jongens die het viriele spel van de tegenstander maar moeilijk weten te smaken.  We spelen iets te veel mee in het duel ipv voetballend oplossingen te zoeken.   Alertheid blijft geboden.  Het is Jordy die nog gevat weet in te grijpen nadat we door slecht inspelen balverlies leiden.  Net voor we gaan rusten is er nog een knappe actie van Koffi die – nadat hij een doodschop nog net kan ontwijken – voorlangs op doel besluit.  De aanstormende Liam komt een schoenmaat te kort om de bal alsnog binnen te tikken.
Na de rust al snel tumult wanneer Koffi onderuit wordt gehaald in de 16 meter.  Tot grote ontsteltenis krijgen we een vrije trap tegen!  Het spel wordt bietsiger en de lokale aanhang laat zich van hun meest fraaie kant horen (niveauuuuu!!!).   Er vallen – leek wel – willekeurig kaarten en de frustratie wordt bij iedereen alleen maar groter (was al groot in de eerste helft).  De Ledenaars gaan op zoek naar de aansluitingstreffer maar bij hen ontbreek vooral de precisie in de voorlinie.  Echt grote kansen weten ze niet bijeen te spelen, maar hun inzet is groot.  Voor de bezoekende supporters blijft het nagelbijten tot ongeveer 10 minuten voor affluiten.  Het is Jordy die een diepe bal vanuit de achterlijn net achter de verdedigingslinie van Lede dropt, Tite die goed volgt en de bal over de uitkomende doelman in doel lobt.  De 0-2 is een feit en die werkt bevrijdend voor de laatste 10 minuten waar we gecontroleerd de wedstrijd uitspelen.  Een verdiende overwinning ook al ging dit niet zonder slag of stoot ( en dit mag je bijna letterlijk nemen).   Volgende week krijgen we K.VV.Zelzate over de vloer.  Zij staan voorlaatste en net onder Lede.  Jullie zijn gewaarschuwd!

En vergeef het mij maar ik wil toch ook even een woordje kwijt over  “the man in black”.  RESPECT krijg je over het algemeen indien je zelf respect geeft.   Laat dat nu net het probleem zijn beste heer PVG.  U voelt wedstrijden en spelers niet aan (“wedstrijden” want al 3 x dit seizoen spijtig genoeg moeten aanschouwen en aanhoren) waardoor frustratie zich meester maakt van spelers, trainers en toeschouwers.  U laat geen ruimte voor dialoog en acteert als een schoolmeester uit de tijd van pater Daens (we blijven in de streek) die liefst lijfstraffen zou uitdelen indien er ook maar iemand zijn mond opentrekt.  De willekeur waarmee u dan maar kaarten geeft of niet geeft, zijn tergend.
Nav de voetbalschandalen besliste de voetbalbond/pro-league dat het voor wedstrijden in 1A en 1B niet meer toegestaan is om scheidsrechters na de wedstrijd uit eten mee te nemen ( blijkbaar een gebruik).  In lagere afdelingen mag dit nog wel.  Wel, beste heer PVG, water en brood als het aan mij zou liggen.
RESPECT voor alle scheidsrechters die WEL weten en aanvoelen hoe ze moeten omgaan met sporters.

JVD