“Jammer dat we de vijfde plaats laten liggen”

Sint–Niklaastrainer Kim Verstraeten zoekt weinig excuses voor nederlaag

“Het was gewoon niet goed genoeg, maar de omstandigheden waren ook verre van ideaal.” Kim Verstraeten, de trainer van Sint-Niklaas, kon zijn ontgoocheling na de 2-1-nederlaag van zijn ploeg op Spouwen-Mopertingen moeilijk verbergen.

“Het was na het uitstel van vorige keer, de tweede keer dat we deze verre verplaatsing moesten maken, maar als we aan de aftrap waren gekomen met dezelfde drive als vorige week tegen Hasselt, winnen we deze match”, aldus Verstraeten. “Ik zag twee ploegen met veel goede wil, maar met weinig kwaliteit gezien.”

“Ik wil zeker niet beweren dat mijn spelers de thuisploeg zomaar lieten begaan, want als dat zo zou zijn, was ik beter thuis gebleven. Nadat we vorige week mathematische zekerheid over het behoud verworven, is er wel een hele last van onze schouders gevallen en dat speelde onbewust zeker een rol. Het is jammer dat we door dit verlies de sprong naar de vijfde plaats lieten liggen. Die vijfde plaats blijft in ieder geval onze laatste ambitie van het seizoen. Met nog een uitwedstrijd op Vosselaar en een thuismatch tegen Temse krijgen we nog twee kansen om deze uitschuiver recht te zetten.”

Wat wel waar is, de aanvallende spoeling wordt dun bij Sint-Niklaas.

“Ik ben op Spouwen met Timothy Van Goethem in de basis gestart. Kristof Verspeeten trainde afgelopen week slechts één keer en startte daarom op de bank. Aanvallend heb we nu inderdaad niet veel keuze meer. Hasan Ertürk en Murat Akin zijn out, al hoop ik hen zo snel mogelijk te recupereren. Liefst al dit weekend, want Kristof Verspeeten pakte zijn derde gele kaart en is er in Vosselaar niet bij. Naast al deze jongens zijn Quentin Panneel en Hakim Laref tijdens de winterstop vertrokken, maar daar hoef ik het niet meer over te hebben.” (hmb)

Bron: GVA