“In 1B staan slechtere keepers tussen de palen”

Keeperstrainer Philip Deckers kneedde Jelle Merckx tot een matchwinnaar

Philip Deckers

Sint-Niklaas ontvangt leider Patro Eisden. Jelle Merckx maakt zich op voor een drukke avond, maar Philip Deckers, de man die ooit als enige Belg tussen tien Ivorianen in Beveren stond te keepen, heeft hem terdege klaargestoomd.

Jelle Merckx

Hoe liggen de kansen?

Philip Deckers: “Het wordt een aartsmoeilijke match, want Patro verloor al 17 weken op rij niet. Heel indrukwekkend, maar zo’n reeks leeft ook in onze spelersgroep. We willen hen graag afstoppen, ook als revanche voor de heenmatch. Toen was het echt niet goed. Doelman Jelle Merckx sukkelt al een tijdje met een knieblessure, maar zal door aangepaste trainingen wel kunnen spelen.”

Toen Jelle Merckx in Sint-Niklaas aankwam, lag hij met Bryan Londot in de weegschaal als eerste keeper. Hoe is hij uitgegroeid tot een puntenpakker?

“Drie jaar geleden arriveerde ik hier samen met hen in Sint-Niklaas. Ik had mij degelijk geïnformeerd over de kwaliteiten van beide keepers, maar Jelle werd uiteindelijk eerste doelman. Het eerste jaar met af en toe een foutje. Als keeper is dat uiteraard nefast. Daar is heel hard aan gewerkt, niet alleen sportief, maar ook op het mentale vlak. Jelle legde de lat steeds hoger. Het moet natuurlijk ook haalbaar blijven. Hoe dan ook, de onzekerheid verdween. Vanaf het tweede seizoen werd Jelle een fantastische keeper. De vraag was of hij dat niveau kon vasthouden. Ja dus. Hij bleef progressie maken en is klaar voor een stap hogerop. In 1B staan bij sommige ploegen slechtere keepers tussen de palen. Hij is trouwens perfect tweevoetig. Bij een wedstrijdje op training zie je niet dat hij doelman is. Een meevoetballende keeper wordt steeds belangrijker in het moderne voetbal.”

Is er al duidelijkheid over volgend seizoen?

“De club brak zijn contract open, met een clausule dat hij weg kan naar een club uit 1B of hoger. Als hij die kans krijgt, willen wij als club meewerken om zijn droom te helpen realiseren. Ik zou dan enorm fier zijn, al is Sint-Niklaas ook een club met ambitie. Het zou voor mij ontzettend fijn zijn om met Jelle en met Sint-Niklaas samen een stap hogerop te zetten.” (hmb)

Bron: GVA

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.