“Ik had me voorgenomen alles te pakken”

Jelle Merckx

“Het is altijd leuk om tegen je ex-club (Berchem) te spelen. Ik had daar drie mooie seizoenen”, vertelt Jelle Merckx net nadat hij een karton bubbels in de Sint-Niklase kleedkamer heeft gedropt. “Eigenlijk heb ik daar veel te weinig gespeeld, maar Berchem is een heel mooie club. Ik ben dankbaar voor wat ze voor mij gedaan hebben, maar ik heb het daar zelf nooit echt goed gedaan. Nu heb ik laten zien dat Jelle Merckx niet meer dezelfde is als zes jaar geleden. Voor rust heb ik twee goede kansen afgeblokt, de tweede was in een één-op-éénsituatie. Na rust kregen we drie goals tegen, maar het belangrijkste is dat we wonnen.”

“Tijdens de rust had ik me voorgenomen om alles te pakken, maar de eerste kans was al direct binnen. Die tweede volgde vrij snel en dan zakken de kopjes snel. Dat kan in een jonge ploeg altijd gebeuren. Maar de manier waarop we het daarna weer rechtzetten is gewoon fantastisch. Na die 4-2 scoorde Berchem de aansluitingstreffer en dan kwam die druk plots terug, maar gelukkig maakten we vrij snel de 5-3. Normaal gezien kan je als keeper niet blij zijn met drie tegengoals, maar daar ga ik nu niet over zeuren. Mijn vriendin had vorige week een karton champagne gewonnen en dat kwam goed van pas.”

“We zijn nu eind januari. Ik denk niet dat er nog spelers zullen vertrekken en dan kunnen we met deze groep verder op dit elan. Het zou mooi zijn om in de buurt van die vijfde plaats te eindigen. Dan kunnen we terugblikken op een heel mooi seizoen”, besluit de Sint-Niklase doelman (hmb)

1 Comment

  1. Geweldige keeper. Mag meer inde schijnwerpers komen. Verdient een medaille

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.